Annonce
Esbjerg

Landbruget flager på traktorerne

Formand for Sydvestjysk Landboforening, Niels Laursen, er en af mange landmænd, der henover påsken vil køre med flag på sin traktor. Privatfoto
Landmænd i Midt- og Vestjylland står bag en flag-aktion, der markerer, at de midt i coronakrisen stadig har mulighed for at holde hjulene igang.

Ribe: I disse dage spørger flere måske sig selv, hvor flere landmænd kører med flag på deres traktorer?

Det gør de, fordi landmænd i Midt- og Vestjylland står bag en flag-aktion, der forløber til og med 2. påskedag.

Det er de lokale landbrugsorganisationer, der opfordrer alle landmænd til gennem flagning helt stilfærdigt at markere glæden over, at de – midt i coronakrisen – har muligheden for at holde hjulene i gang. Fordi Danmark er ét stort fællesskab, og landbruget er glad for at kunne bidrage.

Flagene på traktoren sender en hilsen til alle de danskere, der lever med begrænsninger i deres hverdag lige nu. Og så skal flagene vise, at landmænd er lykkelige over at have friheden til at passe deres arbejde, forklarer formand for Sydvestjysk Landforening, Niels Laursen.

Forårsarbejdet i marken er en travl og livsbekræftende tid, hvor grunden bliver lagt til en fortsat høj og stabil fødevareproduktion. Der er altid mad at få i landets butikker, og landmænd er stolte over at løfte det store ansvar, som fødevareforsyningen er, og i en tid, hvor meget er forandret og usikkert, forløber markarbejdet under noget nær optimale forhold.

De våde marker tørrer i hast, og dette års afgrøder ser ud til at få en flyvende start. Det flager landmændene også for.

Bag flag-aktionen står Holstebro Struer Landboforening, Herning-Ikast Landboforening, Jysk Landbrug, Sydvestjysk Landboforening og Familielandbruget VEST-Jylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Kolding

Eleverne skulle have noget at stå op til: Skole gennemførte fuld skoledag i en måned under nedlukningen

Annonce