Annonce
Erhverv

Landbrugets image trænger til en spand kul: Folkemøde blev en succes og gentages til næste år

Formand for Sønderjysk Landboforening Chr. Lund bevægede sig rundt på folkemødet i Jels og fik sig en snak med deltagere og gæster. Her lytter han til den politiske debat i Valhal. Han er klar til at gentage arrangementet næste år. Foto: Steen Rasmussen
Landboformand Christian Lund mener, der er brug for en god dialog med det omgivende samfund, og at folkemødet i Jels efter en forrygende debut i går levede op til formålet.

JELS: Den evige og nogle gange kritiske debat om landbruget gør det nødvendigt for branchen at stille op til dialog for at give sit syn på sagen. Og det gjorde Sønderjysk Landboforening så i går med Folkemødet i Jels - en nyskabelse, som trak flere hundrede deltagere og gæster.

Det blev den succes, som arrangørerne havde drømt om med 400 deltagere fra landbruget og flere hundrede gæster fra Jels og oplandet.

- Det var jo dellig at se, siger landboformand Christian Lund, som ovenpå succesen er næsten sikker på, at folkemødet gentages næste år.

Annonce

- Nu sætter vi os og evaluerer folkemødet, og så kan jeg da let forestille mig, at vi holder det næste folkemøde på samme adresse i Jels. Men det kan jo også være, at vi skal samarbejde med de øvrige landboforeninger i Sønderjylland og gøre det endnu større et eller andet sted.

Jeg da let forestille mig, at vi holder det næste folkemøde på samme adresse i Jels. Men det kan jo også være, at vi skal samarbejde med de øvrige landboforeninger i Sønderjylland og gøre det endnu større et eller andet sted.

Chr. Lund, formand

Christian Lund fastslår, at landbruget har en pligt til at informere borgerne både om produkter og holdninger, og der viste folkemødet sig at være et godt forum.

- I en tid med stærkt stigende priser på grund af krigen i Ukraine er der et enormt behov for, at vi kommer på gaden og forklarer, hvordan det hænger sammen. Jeg kan jo høre på debatten, at nogle borgere ikke helt forstår det og ser skævt til landbruget, men det er der bestemt ikke nogen grund til.

- Set i det lys har folkemødet bestemt været alle pengene værd, fastslår Christian Lund, som ikke ønsker at sætte pris på arrangementet.

Viser flaget

- Selvfølgelig koster det Sønderjysk Landboforening et beløb, men det er ikke voldsomt. Det koster at vise flaget, og jeg synes, det personlige møde mellem landbruget og det øvrige samfuld er en meget vigtig kultur, som vi skal bevare.

– Netop i disse år står landbruget i en brydningstid med både udfordringer og krav til klima og CO2-udledning – men også med de forandringer, der sker i produktionen med eksempelvis udviklingen på det plantebaserede område.

- Vi havde et håb om, at de syd- og sønderjyske landmænd ville tage deres familie med for at få en oplevelse ved et folkemøde, som både indeholder faglighed, men også omfattede udstilling og stande med forskelligt maskinel og fødevarer, siger Christian Lund.

- Og det fik vi. Og så ses vi til næste år.

Formand for SLF Chr. Lund. Foto: Steen Rasmussen
Annonce

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Erhverv For abonnenter

Her er de rige investorer, som sætter penge i lokale startup-firmaer: - Skidt med at der ikke kommer penge retur

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

To år i træk med millionoverskud fremtidssikrer handel: Sådan kom nærbutikken i superform

Erhverv For abonnenter

Toppen af Koldings erhvervsliv skød stort beløb i startup-firma: 800.000 danskere kan få gavn af deres service

Sønderborg

Michael smøgede ærmerne op og droppede smøgerne: - Jeg havde lovet min søn at stoppe

Esbjerg

Bygherre dropper byggeri på attraktiv byggegrund: Nu sættes eneste ledige byggegrund i det centrale Ribe igen til salg for stort millionbeløb

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Sønderborg

Se billederne: Hundredvis af gulklædte mennesker indtog historisk vold

Vejen For abonnenter

Jack var død i 20 minutter og lå i koma: Nu spiller han fodbold med landsholdskæmpe

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Kolding

Johns kræftsyge kone faldt i kommunens løse fliser og brækkede lårbenet: Nu er Tove død og John forlanger en reaktion fra kommunen

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Erhverv

Landmand om gyldne rapsmarker og høje priser: - Man skal ikke køre forbi markerne og tænke, at her scores kassen i øjeblikket

Tønder For abonnenter

Farvel og tobak: Sundhedsudvalgsformand vil have rygeforbud indført på kommunale arbejdspladser

Vejen

Godt nyt til ejere af el-biler: Der skal sættes fart på opsætning af ladestandere

Annonce