Annonce
Debat

Landbrugspakken blev vedtaget ved lov – nu udhules den administrativt

Annonce

Læserbrev: På mange landbrugsbedrifter skal der etableres op mod 50 procent efterafgrøder i år efter høst. Det vil hos mange bedrifter tvinge arealet med vinterraps og vintersæd ned for at erstatte det med vårsæd. Og det kan koste hele overskuddet for den enkelte landmand, når han skal erstatte vintersæden med den lavere ydende vårsæd.

Men tabet bliver endnu større. Staten kræver nu, at landmændene skal så efterafgrøder senest 20. august. Men faktisk ved Staten på forhånd, at landmændene vil få store problemer med at nå det, idet Staten selv har givet dispensation i tidligere år, fordi landmændene ikke kunne nå at etablere langt mindre arealer til efterafgrøder inden fristen den 20. august.Men faktisk ved Staten på forhånd, at landmændene vil få store problemer med at nå det, idet Staten selv har givet dispensation i tidligere år.


Det nye er, at nu koster det store fradrag i kvælstofkvoten at komme for sent. Alt i alt betyder det et kvotetræk på op til 46kg N/ha på alle landmandens hektar. Det betyder, at afgrøderne nu underforsynes med kvælstof med mindst 25 procent. Det vil gå udover kvaliteten af dansk korn.

Staten ved godt, at man stiller landbruget umulige krav for herefter at kunne straffe landbruget. Det er ikke i orden. Er staten i god tro ?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce