Annonce
112

Storbrand ved Nybøl: 600 svin kørt på slagteriet

Brandmændene slog hul i gavlenden, så røgen kunne komme ud af svinestalden. Foto: Kim Holm
Annonce

Nybøl: Bilister på den nye motorvej ved Sønderborg kunne søndag eftermiddag se masser af røg fra en storbrand på en landejendom ved Nybøl.

- Vi bliver alarmeret klokken 13.00 til en brand i en landejendom på Møllevej lige uden for Nybøl, fortæller Beredskabsinspektør og indsatsleder Pia Hamann fra brandstedet.

Det viste sig, at der var udbrudt brand i 300-400 bigballer i en staldbygning, der var delt på langs med bigballer i den ene side og 600 slagtesvin i den anden side.

Indsatsleder Pia Hamann fortæller, at der ikke brændte ved slagtesvinene, men det kunne ikke undgås, at der kom røg ind i svinestalden. Slagtesvinene blev efterfølgende kørt til slagteriet i Blans.

Brand i bigballer er meget svært at slukke, så derfor blev der rekvireret en kran fra beredskabet, så bigballerne kunne løftes ud i det fri.

- Så prøver vi at slukke ilden på den måde, forklarer indsatsleder Pia Hamann, der regner med at det vil tage adskillige timer, inden brandmændene har fået bugt med flammerne og kan køre hjem.

Cirka 40 brandmænd fra brandstationerne i Sønderborg storkommune og adskillige vandvogne var involveret i det store slukningsarbejde.

Der var masser af røg, da der var ild i 300-400 halmballer på en landejendom ved Nybøl. Foto: Kim Holm
Brand på en landejendom i Nybøl. Foto: Kim Holm
Brand på en landejendom i Nybøl. Foto: Kim Holm
Brand på en landejendom i Nybøl. Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Smitten stiger fortsat i de fleste kommuner: Nu er over 800 coronasmittede døde i Danmark

Annonce