Annonce
112

Storbrand ved Nybøl: 600 svin kørt på slagteriet

Brandmændene slog hul i gavlenden, så røgen kunne komme ud af svinestalden. Foto: Kim Holm

Nybøl: Bilister på den nye motorvej ved Sønderborg kunne søndag eftermiddag se masser af røg fra en storbrand på en landejendom ved Nybøl.

- Vi bliver alarmeret klokken 13.00 til en brand i en landejendom på Møllevej lige uden for Nybøl, fortæller Beredskabsinspektør og indsatsleder Pia Hamann fra brandstedet.

Det viste sig, at der var udbrudt brand i 300-400 bigballer i en staldbygning, der var delt på langs med bigballer i den ene side og 600 slagtesvin i den anden side.

Indsatsleder Pia Hamann fortæller, at der ikke brændte ved slagtesvinene, men det kunne ikke undgås, at der kom røg ind i svinestalden. Slagtesvinene blev efterfølgende kørt til slagteriet i Blans.

Brand i bigballer er meget svært at slukke, så derfor blev der rekvireret en kran fra beredskabet, så bigballerne kunne løftes ud i det fri.

- Så prøver vi at slukke ilden på den måde, forklarer indsatsleder Pia Hamann, der regner med at det vil tage adskillige timer, inden brandmændene har fået bugt med flammerne og kan køre hjem.

Cirka 40 brandmænd fra brandstationerne i Sønderborg storkommune og adskillige vandvogne var involveret i det store slukningsarbejde.

Annonce
Der var masser af røg, da der var ild i 300-400 halmballer på en landejendom ved Nybøl. Foto: Kim Holm
Brand på en landejendom i Nybøl. Foto: Kim Holm
Brand på en landejendom i Nybøl. Foto: Kim Holm
Brand på en landejendom i Nybøl. Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce