Annonce
Læserbrev

Landets bedste erhvervskommune

Læserbrev: Der var indkaldt til orienteringsmøde, men der blev fokuseret på kommunens udnævnelse til landets mest erhvervsvenlige.

Holder borgmesteren hånden over eller under erhvervslivet? Alle medier fokuserer på, at borgerne var mødt op for at fejre udnævnelsen til den mest erhvervsvenlige kommune. Nej, alle (?) borgere var mødt op for at blive orienteret om bygge-, anlæg- og trafikplanerne for midtbyen. Vi var alle (jeg selv inklusive) indkaldt under falske omstændigheder.

Kopi: "Tirsdag morgen fra klokken 7.30 står Billund Kommune klar med folk og kort, der fortæller om tidsplanen for anlægsarbejderne" kopi slut. Måske var der ikke mødt så mange op, hvis indkaldelsen var sandfærdig.

Nu vil nogen sige, der var hængt plancher op, og vi bare kunne spørge. Medierne beviser bare, hvor fokus lå, og det var ikke på bygge-, anlæg- og trafikplanerne.

Jeg ønsker endnu engang Billund Kommune, ansatte og beboere tillykke med udnævnelsen til landets mest erhvervs venlige kommune. Jeg ønsker også, der inden længe bliver indkaldt til et orienteringsmøde, hvor vi borgere kan blive oplyst om bygge-, anlæg- og trafikplanerne for midtbyen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce