Annonce
Erhverv

Landets største campingplads klar med flere fornyelser

På landets største campingplads er det selvfølgelig vigtigt at have rigtige vejnavne. Her ses medejer Jacob Knudsen på Bellisvej, hvor en række af de 450 fastliggere bor. Foto: Carsten B. Grubach
Velordnet fritidssamfund ved Lillebælt ruster sig til fremtiden.

ÅRØSUND: Kører man syd for Haderslev mod øst, passerer man flere landsbyer. Og ender efter 15 kilometers kørsel i Årøsund ved Lillebælt.

Her ligger ikke kun en, men hele to byer: Årøsund og Gammelbro Camping, et velordnet fritidssamfund med 3000-4000 mennesker, når de 970 pladser er fuldt optaget i højsæsonen.

- Jo, det er da en hel lille by, vi har her, siger Jacob Knudsen, der som tredje generation i familie styrer Gammelbro Camping med hjælp fra sine forældre.

Det var hans farfar, der grundlagde campingpladsen i 1958 med 50 telte i vandkanten. I dag er Gammelbro Camping Danmarks største, hvis man måler på antallet af pladser.

– Vi sørger hele tiden for at forny os. Op til denne sæson har vi fået nye omklædningsrum i svømmehallen. Jeg er egentlig uddannet tømrer, så jeg har selv tegnet det. Vi får lavet en ny offentlig vej uden om campingpladsen, så der ikke længere går en vej gennem campingpladsen, og så har vi købt jord hos frugtplantagen, så vi kan udvide pladsen og bygge en helt ny reception. Den gamle skal så bruge til vores kreative værksted, som er blevet meget populært. Og så vil vi lave et hovedstrøg ligesom på Ramblaen i Barcelona.

Annonce

Gammelbro Camping

12-15 fuldtidsmedarbejdere og op mod 30 i højsæsonen sørger for service og vedligehold på Gammelbro Camping i Årøsund.

Du kan komme på en virtuel rundtur på Gammelbro Camping og få flere oplysninger om pladsen ved at klikke ind på www.gammelbro.dk

Flere elbiler - flere hytter

Aktiviteter er en væsentlig del af Gammelbro Camping, der satser meget på familier, og blandt meget andet har en tennisbane, en legehal og et minigolf-anlæg og ligger naturskønt ned til Lillebælt. Trods det indbydende havvand foretrækker mange gæster alligevel at bruge svømmehallen – også i den hede sommer sidste år, hvor der dog kun var en stigning på 10 procent i antallet af gæster.

– Vi er faktisk ikke så afhængige af vejret, som man skulle tro, påpeger Jacob Knudsen.

– Men nogen er jo nok blevet væk, fordi vejret var dårligt året før.

- Vi har mange fastliggere – cirka 450 – og vi har åbent året rundt, men vi har ingen aktiviteter fra oktober til marts. Her er vores købmandsbutik også lukket. Men ellers kan man få alt her. Vi har dog igen tankstation, og vi skal til at finde ud af, om vi skal have ladere til elbiler.

Ordet elbiler får Jacobs far Johannes Knudsen til at indskyde, at der ligger en fremtidig udfordring i at bygge flere hytter på pladsen, fordi elbiler ikke vil være i stand til at trække de store, unge campingvogne i dag, og så vil man nok også opleve behovet for flere mobile homes.

Rent, pænt og maser af luft

På Gammelbro Camping tales der meget tysk.

– En tredjedel af vores gæster er tyskere, der kommer også få nordmænd og hollændere, resten er danskere, siger Jacob Knudsen, der ikke lægger så meget i stjernetildelinger.

Efter hjemlig standard ville Gammelbro Camping have tre stjerner, efter tysk målestok 4,5. Men hvad er det, gæsterne selv fremhæver, når de vælger at bo i fritidssamfundet ved Lillebælt?

- At der er meget rent og pænt her, at der er en god atmosfære, og at der er luft og plads, siger Jacob Knudsen.

Fornyelse skal der til. Der lægges en ny vej uden om Gammelbro Camping, så pladsen ikke længere skæres over af en offentlig vej. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce