Annonce
Sport

Landin hylder dialog med forsvar efter pragtpræstation

Niklas Landin havde en redningsprocent på 50 mod Østrig.

Niklas Landin stod fremragende i sejren over Østrig. Målmanden sendte ros videre til forsvaret.

Målmanden Niklas Landin leverede en fremragende indsats, da Danmark tirsdag også vandt sin fjerde kamp ved VM i håndbold, denne gang med 28-17 over Østrig.

Landin snuppede 14 ud af 28 afslutninger, der kom mod hans mål, og han var en vigtig faktor, da Danmark efter en skidt start og bagud 3-7 alligevel kom tilbage og vandt stort.

Men ingen god målmand uden et velfungerede forsvar, pointerer Landin, som dog også tager rosen til sig.

- Det gik godt. Men forsvaret stod også godt igen, så jeg havde gode arbejdsvilkår, siger Landin og bliver mere specifik.

- Vi har en god dialog om skytterne. Når jeg siger "skift hjørne", så har forsvaret tillid til det.

- Så det er ikke bare sådan, at forsvaret har det lange hjørne, og jeg har det korte. Vi kan ændre det, hvis jeg har en god fornemmelse, og det kan være med til at forvirre modstanderen, fortæller Landin.

Han snuppede også et par straffekast undervejs, og i det første tilfælde kort inde i kampen gestikulerede han med en stor jubelscene ud mod publikum.

- Det er for opildne mig selv, holdet og tilskuerne. Vi ved, at hvis vi får glød i øjnene, ruller vi alle modstandere over. Det viser ærgerrighed og sender et signal til modstanderne, siger Landin.

Landstræner Nikolaj Jacobsen havde efterfølgende kun ros til sin målmand, der kan blive vital i Danmarks jagt på medalje.

- Han har stået, som alle i Danmark håber på. Med stor autoritet og en redningsprocent på omkring 50. Kan han holde det, er vi godt stillet videre i turneringen, lyder det fra Jacobsen.

Danmarks næste udfordring er gruppefinalen mod Norge torsdag klokken 20.15.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce