Annonce
Aabenraa

Landmænd fra mindretallet: Bekæmpelse af vildsvin skal ske i samarbejde med Tyskland

Gårdejer Hans Peter Asmussen ved vandløbet, der skiller Danmark og Tyskland syd for Rens. Han mener ikke, at et vildsvinehegn langs grænsen er den rigtige løsning. Foto: Claus Thorsted

Den tyske landboforening i Sønderjylland ønsker ikke et hegn langs grænsen. Foreningen vil hellere bekæmpe vildsvinene nord for Kieler-kanalen i samarbejde de tyske myndigheder.

Annonce

Jørgen Popp Petersen, der er formand for LHN, det tyske mindretals landboforening, er ikke begejstret for regeringens planer om at etablere et hegn langs grænsen for at holde vildsvinene ude.

- Jeg vil meget gerne vide, hvordan kommunikationen er med vores tyske naboer. Hvis vi skal tænke på, hvad der giver mest mening veterinært, så er det helt klart at samarbejde med tyskerne om at bekæmpe vildsvinene nord for Kieler-kanalen., siger Jørgen Popp Petersen, der selv driver svineopdræt og dermed har en klar interesse i at forhindre, at den afrikanske svinepest kommer til Danmark.

- Kieler-kanalen har standset vildsvinene gennem mange år. Nu er der kommet vildsvin over kanalen, men det er helt klart her, det er nemmest at standse udbredelsen. Vi bør have forståelse med vores umiddelbare naboer og ikke bare lade dem i stikken ved at sætte et hegn op, siger Jørgen Popp Petersen.

Han mener, at det i højere grad er madaffald end vildsvin, der er skurken, når det gælder udbredelsen af den afrikanske svinepest.

Fire landboforeninger

Det tyske mindretals landboforening, Landwirtschaftlicher Hauptverein für Nordschlesvig, LHN, er den ene af i alt fire landboforeninger i det sønderjyske.De øvrige er Sønderjysk Landboforening, LandboSyd og Sønderjysk Familielandbrug.

Annonce

Grænsehegn

Hans Peter Asmussen er svineproducent i Pebersmark, og driver jord på begge sider af grænsen. Det er dog ikke den praktiske forhindring, som et vildsvinehegn vil udgøre, der bekymrer ham mest.

- Hvis man sætter et hegn op, vil det selvfølgelig være et synligt tegn på, at man gør noget. Men virkningen vil være alt for lille i forhold til indsatsen. Vildsvinene vil nemlig stadig kunne kommer over ved de forskellige grænseovergange, mener han.

- I stedet bør man samarbejde med vores tyske naboer om bekæmpelse af vildsvinene, og på begge sider bør der være kontakt til jægere, der hurtigt kan rykke ud, når der spottes vildsvin et sted, siger Hans Peter Asmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark For abonnenter

Feriehusudlejere i opråb til regeringen: Ny nedlukning vil koste 1,3 millioner tyske overnatninger

Danmark For abonnenter

3000 kør-selv-ferier i fare: Sønderjysk rejsebureau kalder mulig tysk nedlukning en katastrofe

Danmark

Live fra pressemøde: 'Smittetal er gået fuldstændig bananas' - hele verdenskortet kan snart blive orange

Annonce