Annonce
Nordtyskland

Landmænd må forvente voldsomme ændringer fremover

Som præsident for det slesvig-holstenske landbrugskammer forberedte Ute Volquardsen generalforsamlingens tilhørere på klimaforandringer og strammere krav om miljøbeskyttelse og dyrevelfærd. Foto: Isa-Maria Kuhn/Landwirtschaftskammer Schleswig-Holstein.
Annonce

RENDSBURG: Store ændringer er på vej for de slesvig-holstenske landmænd. Det forklarede Ute Volquardsen, da hun som præsident for delstatens landbrugskammer holdt tale på generalforsamlingen.

- Betydelige udfordringer venter med tilpasning til klimaforandringer, højere standarder med hensyn til miljø og dyrevelfærd samt digitaliseringen. For at kunne gennemføre denne udvikling har bedrifterne brug for en stærk og pålidelig partner som landbrugskammeret specielt inden for centrale områder som efteruddannelse, rådgivning samt undersøgelser og forsøg, sagde Ute Volquardsen.

Ifølge kammerets egen opgørelse er landmændenes overskud dalet med en tredjedel siden 2013.

- Følgerne af tørken og prisudviklingen på landbrugsprodukter kan tydelig mærkes. Tilsvarende er bedrifternes likviditet dalet, og antallet af rådgivende samtaler med landmænd i sociale problemer hos kammeret er gået i vejret, understregede Ute Volquardsen.

Den slesvig-holstenske miljø- og landbrugsminister, Jan Philipp Albrecht, deltog i generalforsamlingen. Her betegnede han landbrugskammeret som en uundværlig partner for delstaten.

/DPA

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce