Annonce
Indland

Landmand får mildere straf i sag om vanrøgt af kvæg og katte

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Østre Landsret afsagde onsdag dom i en sag om vanrøgt af dyr. Sagen begyndte at rulle i november 2016.

En landmand har fået en mildere straf i en sag, der drejer sig om uforsvarlig behandling af kvæg, grise og katte.

Det oplyser Østre Landsret.

I byretten fik landmanden fra Kirke Saaby på Midtsjælland tre måneders ubetinget fængsel, men landsretten ændrede onsdag straffen til 60 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år.

Byretten bestemte derudover, at han ikke måtte beskæftige sig med husdyr og produktionsdyr i fem år.

Også her er der sket formildelse.

Landsretten besluttede nemlig, at frakendelsen gøres betinget med en prøvetid på tre år.

Sagen begyndte i november 2016, da politiet modtog en anmeldelse om nogle af gårdens katte.

Trods adskillige påbud og advarsler undlod landmanden gennem et år at give sine dyr tilstrækkelig pasning og pleje.

Blandt andet havde grisene ikke konstant adgang til vand, som ellers er et krav. Imens haltede nogle af dem rundt, uden at de blev tilset af en dyrlæge. Og én gris levede med et hævet og trykket skulderparti.

Samtidig var besætningen af kvæg magre, fordi de ikke fik nok at spise. Og en ældre hunkat var i en årrække gået rundt med et punkteret og forrådnet øje og hudbetændelse i ryggen. Sidstnævnte vurderede byretten til at være mishandling.

Ved sagen i byretten fik manden det sidste ord.

- Jeg er dybt berørt over at være havnet i denne her situation. Det har på ingen måde været min fornemmelse, at jeg kunne være så slemt et menneske, som anklagen fortæller, sagde han.

Fordi manden har fået en mildere dom i landsretten, betaler staten sagsomkostningerne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Kolding

Se video: Hør Danfoss-par fortælle om lukningen og planer for fremtiden

Esbjerg

Klar til kamp om ballon-forbud: Esbjerg-politikere bokser endnu en runde

Annonce