Annonce
Varde

Landmand med supereffektive malkekøer erklærer sig konkurs: Den ene kvæggård efter den anden giver op

En ansat har ikke fået løn for april. Senere på måneden er det personligt ejede landbrug taget under konkursbehandling. Foto: Morten Nielsen
På fem måneder er fire gårde gået konkurs inden for kvægdrift i Varde Kommune. Denne gang er det en kvæggård med 200 meget højtydende jerseykøer, der må kapitulere.

Fåborg: På mindre end et halvt år er fire landmænd i Varde Kommune taget under konkursbehandling.  Samtlige fire konkursramte landmænd har det til fælles, at de har drevet kvæggårde med mælkeproduktion. Den seneste konkursbegæring omhandler en gård med avl af kvæg samt 200 jerseykøer, der malkes.


Konkursboet driver gården videre. Der er en ekstrem god besætning.

Flemming Jensen, advokat og kurator i konkursboet


Annonce

Gården er personligt ejet af Jens Hemming Jørgensen og ligger lige syd for landsbyen Fåborg øst for Varde. Det er Jens Hemming Jørgensen selv, der har indgivet konkursbegæringen. JydskeVestkysten har søgt aktindsigt i sagen i Skifteretten i Esbjerg.

Der er tale om et kvægbrug med en enkelt ansat, og denne ansatte har ikke fået sin løn i april. Mødet i Skifteretten i Esbjerg var den 9. april.  Der er kvier og nogle ganske få køer på en anden ejendom. Der er 75 hektar jord og oven i 25 hektar, som er forpagtet.

Det blev oplyst i skifteretten, at der ikke er penge til de kommende terminer.

Det fremgår også, at bankforbindelsen er Danske Andelskassers Bank, som inden retsmødet var vidende om, at landmanden ville indgive en konkursbegæring mod sig selv.

Sjældent set flot besætning

Det er advokat Flemming Jensen, der er indsat som bobestyrer:

De fire konkursramte landbrug

Der er altså i de seneste fem måneder fire konkursramte gårde i Varde-området.

Det drejer sig om en stor mælkegård - også ved ved Fåborg, som havde 12 ansatte og 750 malkekøer. Den kom under konkursbehandling i november.

Senere var det en mindre gård ved Ansager, som blev taget under konkursbehandling i januar.

Det var også i januar, at et relativt stort landbrug med 325 malkekøer i Starup-Tofterup blev taget under konkursbehandling.

Og nu altså kvæggården ved Fåborg.

- Konkursboet driver gården videre. Der er en ekstrem god besætning. Det er én af landets højst ydende jerseybesætninger. Jeg har sjældent som kurator set så velplejet en besætning. Den er lige til at tage over for den rette, siger Flemming Jensen.

Han var selv været ude at bese gården, som tidligere har modtaget hæder for at have køer med en høj mælkeydelse.

Konkursboet har genansat den ansatte, der ikke var løn til.  Det skal nu forsøges at sælge gården, og det vurderer advokaten og bobestyreren altså skulle være ret ligetil på grund af besætningens stand.

Det er gården her ved Fåborg øst for Varde, der er ramt. Google Maps

JydskeVestkysten har forsøgt at få en kommentar fra gårdejeren Jens Hemming Jørgensen, men han var tirsdag eftermiddag ikke vendt tilbage på avisens henvendelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Annonce