Annonce
Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Landmanden Martin Lund Madsen opgiver kampen mod Vejen Kommune, efter at Vejdirektoratet onsdag formiddag gav Vejen Kommune medhold i, at byrådets beslutning om en ny ekspropriation er efter bogen. Arkivfoto: Steen Rasmussen
Martin Lund Madsen mener, at den enkelte borger er chanceløs, når modstanderen er det offentlige.
Annonce

I mere end fire år har han kæmpet indædt for sin ret. Men nu kaster landmanden Martin Lund Madsen håndklædet i ringen og opgiver sagen om Skovgårdsvej mod Vejen Kommune.

- Den enkelte borger er chanceløs, når det offentlige system er modstanderen, siger landmand Martin Lund Madsen i en kommentar til Vejdirektoratets afgørelse, der stadfæster Vejen Kommunes ekspropriation af dele af Martin Lund Madsens marker til anlæg af en offentlig vej.

Martin Lund Madsens virksomhed, Ny Endrupholm, fik i sin tid medhold i Højesteret for, at ekspropriationen til anlæg af en vej var ulovlig. Vejen Byråd beslutttede dog at gennemføre gennemføre en ny ekspropriation efter vejloven. Det klagede Martin Lund Madsen over, men nu har Vejdirektoratet i en afgørelse givet kommunen medhold.

- Som borger i et retssamfund forventer man, at myndighederne følger Højesterets afgørelse. Men i Danmark kan myndighederne åbenbart vælge at gennemføre det samme indgreb en gang til blot med henvisning til en anden paragraf og så gennemtrumfe det over for borgeren, fastslår Martin Lund Madsen i en pressemeddelelse.

Han føjer til: - Det krænker min retsbevidsthed, at Vejen Kommune nægter at følge højesteretsdommen og i stedet bruger millioner af skattekroner til advokater for at finde en anden paragraf i systemet, som nu giver medhold hos Vejdirektoratet. Jeg må konstatere, at borgere i Danmark ikke har en chance mod systemet, selv ikke, hvis man får medhold i Højesteret. Derfor vælger jeg nu at stoppe sagen, så jeg igen kan koncentrere mig om at drive mit landbrug.

Martin Lund Madsen håber, at den kamp, han har ført ved domstolene og forskellige ankeinstanser, har åbnet politikernes øjne for, at noget er helt galt i Danmark, når det gælder borgernes rettigheder i forhold til det offentlige.

Det krænker min retsbevidsthed, at Vejen Kommune nægter at følge højesteretsdommen og i stedet bruger millioner af skattekroner til advokater for at finde en anden paragraf i systemet.

Martin Lund Madsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce