Annonce
Billund

Landmand Torben Jakobsen hædres med markvildtpris

En faunastribe sikrer føde til fugle og andre dyr - og er også en fryd for øjet. Privatfoto
Foreningen Stående Jagthunde i Danmark (SJD) uddeler onsdag den årlige markvildtpris til Hjortlund Landbrug & Maskinstation ved landmand Torben Jakobsen.
Annonce

Filskov:  Markvildtprisen 2020 tildeles onsdag Hjortlund Landbrug & Maskinstation ved Torben Jakobsen, Grindsted, der siden 2002 har arbejdet målrettet på at forbedre agerlandsfaunaen.

- Hjortlund Landbrug & Maskinstation driver cirka 750 hektar moderne, konventionelt landbrug hvor der hovedsageligt dyrkes kartofler, korn og frøgræs. På trods af effektiviteten drives landbruget med stor respekt for vildtet og den øvrige fauna. Der sås vildtagre i hjørner og kiler, som ikke er rentable at dyrke. I efteråret sås der efterafgrøder på et langt større areal end det lovpligtige, udelukkende til gavn for markvildtet. Når markerne høstes, efterlades en stribe korn i kanten af alle marker. Der er etableret en del brede, tætte hegn mellem markerne. Op til hegnene er der ofte sået vildtager eller majs. Der er barjordsstriber til glæde for agerhøns, fasaner og andre af det åbne lands fugle som har behov for at støvbade, lyder det i en pressemeddelelse fra Stående Jagthunde i Danmarks udvalg for markvildt og natur.

Annonce

Pløjefri

I 2019 omlagde Hjortlund Landbrug til pløjefri dyrkning, hvilket giver endnu bedre fødegrundlag for markvildtet. Essensen i pløjefri dyrkning er, at markerne har en afgrøde på sig året rundt.

Markvildtprisen uddeles på Brunbjergvej 41, Grindsted, onsdag d. 8. juli klokken 19.00, hvor alle interesserede er velkomne til en hyggelig aften og en snak om markvildt og terrænpleje.

Prisen er på 10.000 kroner, og uddeles i samarbejde med Landbrug & Fødevarer samt DLF. Det er et kriterie, at prismodtageren har udført en praktisk indsats for at forbedre levevilkårene for hele fødekæden i det åbne land, det vil sige for alt fra insekter og småfugle til større, jagtbare arter som haren og agerhønen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce