Annonce
Kolding

Landmanden: Jeg har det skide dårligt med at genere mine naboer

Det er efter, at svineproduktionen er omlagt til økologi, at flueplagen er opstået. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Niels Schelde håber, at flueplagen er væk næste sommer. - Det skal lykkes, og det kan det også, siger han.
Annonce

Skanderup: Landmand Niels Schelde er rigtig ked af, at hans naboer og genboer i Skanderup dagligt i løbet af sommeren har været voldsomt generede af tusindvis af fluer fra hans nye økologiske svineproduktion på Smedegyden 9.

- Det har jeg det da skide dårligt med. Vi er ikke sat i verden for at genere nogen, men når man laver nogle nye tiltag, får man også nye udfordringer, siger Niels Schelde. Han føler sig overbevist om, at han nok skal få has på fluerne.

- Jeg har et håb om, at det er løst næste sommer. Jeg har viljen til det, og jeg vurderer selv, at det, vi har sat i værk, har positiv effekt. Men jeg kan ikke give garantier, siger landmanden, der ikke selv har bopæl på Smedegyden.

Annonce

Guf for fluer

Han forklarer, at han er rimeligt overbevist om, at fluernes arnested ligger i staldens gamle gyllesystem, som er bygget til tre gange så mange grise, som han har i sin produktion nu. Det betyder, at gyllen får en anden konsistens og ligger mere i ro, end når omsætningen er større. Det er rent guf for fluer.

- Til gengæld giver det gode muligheder for biologisk bekæmpelse, mener Niels Schelde, der har iværksat en intensiv indsats med rovfluer i meget store mængder samt snyltehvepse.

Hvis du ikke får løst problemet, så generne ophører for dine naboer, dropper du så den økologiske drift?

- Det skal lykkes, og det kan også lykkes, svarer Niels Schelde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Esbjerg

Hverdagen

Annonce