Annonce
Erhverv

Landmandsliv med legetøj

Det kører godt for det hollandske ægtepar. I 14 år har Jan Aarnink og Jeanette Boeijink med succes importeret hollandsk legetøj og solgt det på nettet i Danmark. Foto: Carsten B. Grubach
Hollandsk ægtepar har succes med netsalg af blandt andet trampoliner.

HOLSTED: På den lange Grindstedvej mellem Holsted og Hovborg står et diskret grønt skilt i vejkanten med påskriften JE-BO Legetøj. Det er de forreste bogstaver i Jeanette Boeijink, viser det sig, da bilen på let humpende vis ad en snæver, hullet vej er nået frem til nummer 40.

Vi er i den grad ude på landet, har lige passeret en stald med jerseykøer, og modtages så af Jan Aarnink og Jeanette Boeijink.

Det hollandske ægtepar driver ikke kun et konventionelt landbrug med 250 malkekøer, men har også skabt sig en god forretning med at sælge legetøj på nettet.

– Det begyndte med, at vi købte nogle gokarts i Holland, og så blev vi spurgt, om vi kunne skaffe flere af dem. Så siden 2005 har vi importeret legetøj fra Holland af mærkerne Berg, Exit, Elan og Mega Fun. Det er mest trampoliner i forskellige størrelser, men også legehuse, rutsjebaner, gyngestativer, vippedyr og andre mindre legeredskaber, fortæller Jan, mens Jeanette lytter i baggrunden og er klar til at supplere, hvis han nu skulle glemme noget.

– Vi har drevet landbrug her siden 1995, da vi kom fra Holland, og det går jo op og ned med mælkepriserne, så nogle år har vi faktisk tjent mere på at sælge legetøj end på at sælge mælk. I begyndelsen havde vi et showroom, hvor folk kunne komme og se legetøjsredskaberne, men der kom ikke så mange, fordi vi ligger lidt gemt herude på landet, så nu foregår det hele for 99 procents vedkommende på nettet.

Det er udendørs, mest bæredygtige legeredskaber af en vis kvalitet og stor holdbarhed, så vi er måske lidt dyrere end andre. 90 procent af vores kunder er private, de sidste 10 procent er SFO’er og campingpladser, men vi er også begyndt at sælge B2B, så legetøjet bagefter sælges videre til skoler, siger Jan. - Vi kan for eksempel også levere reservedele til trampoliner, som er blevet beskadiget under en storm.

Annonce

Vi er kun os to i JE-Bo, og vi skal ikke være flere. Vi har en passende størrelse.

Jeanette Boeijink, der har lagt navn til JE-BO Legetøj

Ingen dansk Amazon

Mens han holder styr på websiden og passer køerne i stalden sammen med et par ansatte, holder Jeanette styr på pengesagerne i både landbrug og legetøjsbutik.

– Jeg sørger også for indkøb og for fragtbreve, så vognmændene kan hente legetøjet her, siger hun. - Vi er kun os to i JE-Bo, og vi skal ikke være flere. Vi har en passende størrelse.

– Nej, vi har ikke tænkt os at blive en dansk Amazon, griner hendes mand. Af samme grund har ægteparret heller ikke tænkt sig at involvere de tre voksne døtre i virksomheden.

– Salget af legetøjet er meget sæsonbetonet, der er mest salg om foråret, så fra marts til august bruger jeg vel 70 procent af min arbejdstid på legetøjet og 30 procent på landbruget, resten af året er det omvendt, selv om vi også har en del salg omkring jul, siger Jan, der sammen med Jeanette af og til er i Holland for at se på legetøjet, men ellers overlader det til de forskellige leverandører at komme med forslag til nye varer på hylderne – om de så er cirkelrunde, ovale eller firkantede, eller er af plastik eller træ.

Historien med det succesfulde netsalg begyndte for Jan Aarnink og Jeanette Boeijink med importen af en gokart. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce