Annonce
Aabenraa

Landsby klar til at finde en halv million

Katrine Jürgensen svømmede rutineret den ene bane efter den anden. Foto: H.C. Gabelgaard.
Der blev svømmet, løbet og cyklet så svenden sprang i Bylderup-Bov søndag eftermiddag. Store og små indbyggere er begyndt at samle penge ind til renovering af det populære svømmebad.

Bylderup-Bov: Kreativitet og spontanitet er gode egenskaber, når der skal skaffes penge, og dem besidder folkene bag Bylderup Idrætscenter.

Det beviste de søndag, da en stor del af landsbyen lagde sig i selen for at samle penge ind til en renovering af det 50 år gamle - men meget benyttede - udendørs svømmebad.

Det skete gennem en gang sponsorsvømning suppleret med både sponsorløb og sponsorcykling, og der var ikke mangel på hverken svømmere, løbere, cyklister eller sponsorer.

Ind imellem alle de fysiske udfoldelser fik Bylderup-Bov folket også lige tid til at indvie idrætscentrets nyindrettede cafeteria. Til det formål ankom en del af gæsterne med hjemmebag.

Annonce

Aquafitness

Brødtekst

Hurtig beslutning

- Det er fantastisk med den opbakning, vi har i dag. Vi tog en hurtig beslutning med det her arrangement, for vi ville gerne holde det, mens svømmebadet stadig er åbent, forklarede formanden for idrætscentret, Christian Iwersen, inden de første svømmere blev sendt afsted.

Vejret var ikke det allerbedste til udendørs svømning, så det var bare med at svømme sig til varmen. Mens de første seks svømmere halsede op og ned ad svømmebassinet i et kvarter, gjorde næste hold klar. Blandt dem var Kirsten Nørgård Christensen, der sidder i byrådet for Venstre og er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

Hun er vokset op i Bylderup, og har selv tilbragt mange sommerdage i byens friluftsbad.

Nu trænger det til en grundig renovering af både rør og belægning. Det vil koste omkring 3,5 millioner. Aabenraa Kommune vil tidligst sætte penge af til formålet i 2021, men borgerne i Bylderup-Bov har luret, at det er en god idé selv at have lidt på kistebunden, hvis man skal have kommunen til at bidrage.

- Målet er at vi har en halv million kroner samlet ind i 2021, lød det fra Christian Iwersen.

Cafeteriet

Efter svømningen blev der tid til indvielse af det nye cafeteria. Tidligere gemte hallens cafeteria sig bag en dør, og man skulle forbi køkkenet for at nå ind til siddepladserne.

Nu er de to funktioner byttet om, og cafeteria og mødelokale er åbnet op ud til gangarealerne, så det er blevet en mere naturlig del af resten af idrætscentret.

Til hverdag er der automater med kaffe, sodavand og slik, men så snart der er kampe eller andre arrangementer i idrætshallen i weekenderne, åbner cafeteriets bestyrer, Marianne Lassen, for servering.

Cafeteriet bruges også til private fester og der leveres mad ud af huset.

Midt i det hele var der indvielse af det nye cafeteria, som Marianne Lassen, til ventre, passer i det daglige. Her får hun en snak med idrætscentrets formand, Christian Iwersen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

JV-Panelet: Det mener vi om Mungo Parks nye navn, fredning af Marielundskoven og om patienter, som udebliver fra deres aftaler

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce