Annonce
Aabenraa

Landsby klar til at finde en halv million

Katrine Jürgensen svømmede rutineret den ene bane efter den anden. Foto: H.C. Gabelgaard.
Der blev svømmet, løbet og cyklet så svenden sprang i Bylderup-Bov søndag eftermiddag. Store og små indbyggere er begyndt at samle penge ind til renovering af det populære svømmebad.

Bylderup-Bov: Kreativitet og spontanitet er gode egenskaber, når der skal skaffes penge, og dem besidder folkene bag Bylderup Idrætscenter.

Det beviste de søndag, da en stor del af landsbyen lagde sig i selen for at samle penge ind til en renovering af det 50 år gamle - men meget benyttede - udendørs svømmebad.

Det skete gennem en gang sponsorsvømning suppleret med både sponsorløb og sponsorcykling, og der var ikke mangel på hverken svømmere, løbere, cyklister eller sponsorer.

Ind imellem alle de fysiske udfoldelser fik Bylderup-Bov folket også lige tid til at indvie idrætscentrets nyindrettede cafeteria. Til det formål ankom en del af gæsterne med hjemmebag.

Annonce

Aquafitness

Brødtekst

Hurtig beslutning

- Det er fantastisk med den opbakning, vi har i dag. Vi tog en hurtig beslutning med det her arrangement, for vi ville gerne holde det, mens svømmebadet stadig er åbent, forklarede formanden for idrætscentret, Christian Iwersen, inden de første svømmere blev sendt afsted.

Vejret var ikke det allerbedste til udendørs svømning, så det var bare med at svømme sig til varmen. Mens de første seks svømmere halsede op og ned ad svømmebassinet i et kvarter, gjorde næste hold klar. Blandt dem var Kirsten Nørgård Christensen, der sidder i byrådet for Venstre og er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

Hun er vokset op i Bylderup, og har selv tilbragt mange sommerdage i byens friluftsbad.

Nu trænger det til en grundig renovering af både rør og belægning. Det vil koste omkring 3,5 millioner. Aabenraa Kommune vil tidligst sætte penge af til formålet i 2021, men borgerne i Bylderup-Bov har luret, at det er en god idé selv at have lidt på kistebunden, hvis man skal have kommunen til at bidrage.

- Målet er at vi har en halv million kroner samlet ind i 2021, lød det fra Christian Iwersen.

Cafeteriet

Efter svømningen blev der tid til indvielse af det nye cafeteria. Tidligere gemte hallens cafeteria sig bag en dør, og man skulle forbi køkkenet for at nå ind til siddepladserne.

Nu er de to funktioner byttet om, og cafeteria og mødelokale er åbnet op ud til gangarealerne, så det er blevet en mere naturlig del af resten af idrætscentret.

Til hverdag er der automater med kaffe, sodavand og slik, men så snart der er kampe eller andre arrangementer i idrætshallen i weekenderne, åbner cafeteriets bestyrer, Marianne Lassen, for servering.

Cafeteriet bruges også til private fester og der leveres mad ud af huset.

Midt i det hele var der indvielse af det nye cafeteria, som Marianne Lassen, til ventre, passer i det daglige. Her får hun en snak med idrætscentrets formand, Christian Iwersen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce