Annonce
Aabenraa

Landsby mangler både købmand og butik

Bolderslev har ikke haft nogen købmandsbutik, siden købmand Brandenhoff valgte at lukke forretningen midt i byen tilbage i 2016. Arkivfoto: Ulrik Pedersen.
Der kommer flere og flere købmandsbutikker i landsbyerne, som borgerne selv har skubbet i gang. Men i Bolderslev er planerne om en borgerfinansieret butik foreløbig sat på standby.
Annonce

Bolderslev: I landsbyerne er folk vant til, at de selv må yde en indsats, hvis der skal ske en positiv udvikling. Ifølge dagligvaregrossisten Dagrofa har det blandt andet resulteret i, at der er oprettet omkring 80 nye borgerfinansierede købmandsbutikker i landsbyer over hele landet de senere år.

I Bolderslev drejede den sidste købmand nøglen om i 2016, og kort efter blev der dannet en gruppe under Bolderslev Lokalråd, der skulle undersøge mulighederne for at få gang i en borgerdrevet købmandsbutik i landsbyen.

Men planerne er stødt på forhindringer og er derfor foreløbig stillet i bero.

Det fortæller formanden for Bolderslev Lokalråd, Henning Frisk.

- Vi har haft svært ved at finde egnede lokaler til en købmandsbutik. De lokaler, som vi på et tidspunkt havde kig på, de er ikke tilgængelige, forklarer han.

- Hvis en forretning skal have et omsætningsgrundlag i Bolderslev, så skal den placeres ved Hellevad-Bov vejen. Det betyder, at vi kan blive nødt til at opføre en ny forretning, og det vil blive meget dyrt, lyder det fra lokalrådets formand.

Henning Frisk har dog ikke opgivet drømmen om, at Bolderslev engang kan få sin egen købmandsforretning igen.

- Hvis der kommer en købmand, som gerne vil drive forretning i byen, så er vi klar til at hjælpe. Men det afhænger af, at vi finder den rigtige person, understreger han.

Plejehjem til håndværkere

Aabenraa Kommune nedlagde for nogle år siden plejehjemmet i Bolderslev, som i en periode derefter blev drevet som asylcenter.

Da asylansøgerne forlod byen holdt kommunen borgermøde om stedets fremtid.

Løsningen er nu foreløbig blevet, at kommunen lejer bygningen ud til et firma fra Esbjerg, der bruger det til håndværkere, som midlertidigt har brug for et logi i området.

Annonce

Fornødenheder

Ifølge Henning Frisk så er det helt akutte behov for en lokal butik delvis dækket ind, efter at grillbaren ved Hellevad-Bov vejen begyndte at forhandle de mest nødvendige ting.

- Der kan vi købe mælk og smør, og om søndagen kan vi hente rundstykker, forklarer han.

De skrinlagte planer om en borgerdrevet købmandsforretning er dog ikke tegn på, at Bolderslev er gået i stå. Byen er tvært imod i fuld gang med en områdefornyelse til 6,2 millioner kroner i samarbejde med kommunen.

- Snart bliver det muligt at søge lokale puljemidler, så nogle af de mindre projekter kan føres ud i livet forholdsvist hurtigt, oplyser Henning Frisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg For abonnenter

Dagplejer efter kritik: - Vi skal nok gøre rent, men ikke gratis

Annonce