Annonce
forside

Landsby-oprykkere tæt på redning

Ravsted: På egen bane slog Ravsted et afbudsramt tophold fra Vojens 3-0. Dermed sikrede oprykkerne sikre sig tre vigtige point i kampen for at blive i serie 2, og det projekt ser nu ud til at lykkes.

Specielt hjemmeholdets fysik og vilje overmatchede de gæstende spillere fra Vojens. Det var også fysikken, som førte til kampens første mål. Et indkast blev forlænget ind til André Jacobsen, som efter 14 minutter kunne bringe landsbyklubben foran.

I anden halvleg viste Ravsted igen evner foran mål. Og som det har været tilfældet flere gange i sæsonen, var det Christian Clausen, som var på pletten. Efter en omstilling sendte han bolden ind bag Vojens målmand, Mathias Kyrstein.

Det skulle dog ikke blive ved det ene mål for Christian Clausen. I kampens døende minutter kunne han med sin scoring nummer to sætte et ordentligt punktum og dermed cementere Ravsteds sejr.

Med de tre point har Ravsted nu fire point til nedrykningsstregen, mens Vojens intentioner om oprykning led et gevaldigt knæk.

Fodbold, serie 2:

Ravsted UI-Vojens BI 3-0 (1-0)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce