Annonce
112

Landsbyen med stor tilvækst: I denne weekend flytter Mynte på halvandet år til mormors by

Tre generationer. Dorte Jensen, datter Mia og barnebarn Mynte. Lille Mynte flyttede lørdag fra Esbjerg til Alslev, så hun er ny borger. Foto: Morten Nielsen
Der er tilflytning i Alslev. Det er mormor og mor Dorte Jensen glad for på det helt personlige plan.

Alslev: Lørdag var der flag i gaderne, og der er meget af fejre.

Alslev er én af de byer, der er vokset mest i Varde Kommune, og nu er en ny borger på vej. Det er Mynte på halvandet år, som kommer tættere på mormor, Dorte Jensen.

Flagene skyldes, at der er byfest i Alslev. Der var blandt andre deltagelse af Dorte Jensen, 52 år, datteren på Mia på 12 år og barnebarnet Mynte på halvandet.

- I dag flytter min datter og svigersøn til Alslev, siger Dorte Jensen.

Dermed kommer barnebarnet tættere på mormor. Familien har boet i Esbjerg, men nu valgt Alslev.

Dorte Jensen arbejder selv på sygehuset i Esbjerg. Hun peger på roen og sammenholdet i Alslev som én af grundene til, at der kommer mange tilflyttere.

- Byfesten er med til at ryste os sammen, sagde Dorte Jensen lørdag formiddag, mens der var aktiviteter for børn.

Hun mener, at byfesten i sig selv bidrager til at gøre Alslev attraktiv.

Hun og manden og nogle hold venner skal også deltage i aftenfesten.

- Det plejer at blive sent, siger Dorte med et smil.

Datteren Mia er så ret overbevist om, at hun ikke skal bo i Alslev som voksen.

- Jeg flytter her fra, konstaterer Mia, som lørdag tog sig af sin lille niece Mynte, som altså er én af Alslevs nyeste tilflyttere.

Annonce

Fremgang

I de seneste ti år er Alslev vokset med cirka otte procent til knap 1300 indbyggere.

Par med tre børn

Axel Nielsen, 35 år, er fra Alslev. Han har fået Louise på 34 år til byen. Ægteparret Nielsen bidrager også til væksten i Alslev med tre børn.

Det er Kira på ni år, Niki på fire og Huxi på snart tre år.

Lørdag formiddag deltog børnefamilien i aktiviteter for netop børn.

- Vi er ikke aktive i foreningslivet, siger Louise Nielsen, som arbejder på Varde Kaserne.

Axel er landbrugsmekaniker.

Men de bruger tilbud som blandt andre byfesten. Det er et godt arrangement, fordi der er aktiviteter for børn, synes familien

- Vi bliver boende i Alslev, siger Louise.

Familien bor i en lejebolig i landsbyen lidt syd for Varde og strategisk tæt på de mange arbejdspladser i Esbjerg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Gratis: Hyggeaften hos Hr. P

Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Sydjylland

Små handelsskoler risikerer at miste udkantstilskud: Nu står flere til at gå i minus

Annonce