Annonce
Vejen

Landsbyfest i Lintrup

Et af højdepunkternee ved Landsbyfesten i Lintrup er hvert år det store optog gennem byen søndag lige over middag. Foto: Steen Rasmussen

LINTRUP: Én for alle, og alle for én!

Sådan er det i Lintrup, hvor man ikke har brug for en kransekagefigur i byfestudvalget. Her klarer de 10 medlemmer af bestyrelsen det helt uden dirigent.

- Vi er fælles om at få stablet Landsbyfesten på benene, og selv om der ikke er én bestemt, som siger, at nu skal vi i gang med planlægningen, så er der fest hvert år, forklarer Dan Zoega fra udvalget.

- Det er et fælles ansvar, og det fungerer.

Bag festen står gymnastikforeningen LGU og Lintrup Ringriderforening. Hestene er for snart mange år siden pensioneret. Nu foregår jagten på de små ringe på traktorer. DEt ser faktisk lidt drabeligt ud, når de store maskiner giver fuld gas og kommer prustende gennem galgerne.

Vejret har i år været skiftende nærmest fra dag til dag. Lørdag var en kold fornøjelse, men det gjorde ingenting, når der er grisefest i teltet med 200 deltagere.

- På trods af vind og vejr drillede lidt specielt lørdag, så blev byfesten igen i år et velbesøgt og succesfuldt arrangement. Sammen løfter Lintrup i flok, understreger Dan Zoega.

Sognedysten blev vundet af Lintrup By.

Skydekonkurrencen blev vundet af: voksne herrer: Bjarne Gammelgaard, voksne kvinder: Tina Johnsen. Junior: Tanja Johnsen

Ca. 140 deltog i årets Lintrup Løb.

Annonce
På trods af vind og vejr drillede lidt specielt lørdag, så blev byfesten igen i år et velbesøgt og succesfuldt arrangement. Sammen løfter Lintrup i flok.

Dan Zoega

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce