Annonce
Vejen

Landsbyklyngen vil sætte gang i fortsat udvikling

Lørdag den 24. februar er der igen samling i landsbyklyngen. Det seneste arrangement fandt sted mellem jul og nytår i Lindknud. Arkivfoto: Steen Rasmussen

Samarbejdet mellem Bække, Gesten, Gjerndrup, Hovborg og Lindknud er kommet rigtig godt i gang. Næste lørdag er der et nyt arrangement i Hærvejshallen i Bække.

VEJEN KOMMUNE: Topprioriteten for landsbyklyngen i Vejen Kommune, der består af byerne Bække, Gesten, Gjerndrup, Hovborg og Lindknud, er at skabe så attraktive landsbymiljøer, at det kan lykkes at tiltrække flere borgere.

Rundt omkring i Danmark er der etableret ikke færre end 65 landsbyklynger. Projektet, som foregår i et samarbejde mellem Realdania, DGI samt Lokale- og Anlægsfonden, har som formål at skabe et borgerdrevet samarbejde mellem landsbyer og sogne. Projektet skal samtidig undersøge, om det kan give udvikling og bosætning til landsbyene, når de bliver bedre til at arbejde på tværs af sognegrænser.

Arbejdet i landsbyklyngen i Vejen Kommune er kommet rigtig godt i gang. Mellem jul og nytår var der et arrangement i Lindknud, og på lørdag den 24. februar er der samling igen i klyngen. Denne gang foregår det i Hærvejshallen i Bække, hvor alle interesserede - og gerne hele familien - kan være med.

Navnekonkurrence

Landsbyklyngen skal have et navn, og der er nu indledt en konkurrence for at finde det bedste navn.Her er der mulighed for at vinde en præmie med delikatesser fra alle fem byer til en værdi af mindst 1.500 kroner

Det fuldstændige program for arrangementet i Hærvejshallen lørdag den 24. februar mellem klokken 9.30 og 12.30 kan se på de forskellige byers hjemmesider.

Annonce

Styregruppe nedsat

Landsbyklyngen har fået nedsat en styregruppe, som har fået Thomas Matthesen, Hovborg, som formand. I styregruppen sidder to repræsentanter fra hver af de fem byer. Senest er også kommunikationsgruppen så småt kommet i gang.

Ved arrangementet på lørdag bliver der en orientering om, hvad en landsbyklynge er, og hvad det betyder for borgerne i de fem byer.

- Vores mål er, at vi gerne i løbet af det næste år kan igangsætte en udvikling i alle fem landsbyer. Målet er at få øget bosætning, at få flere til turister til hele området, at udnytte hinandens ressourcer i alle byer, for sammen kan vi meget mere, siger Thomas Matthesen.

Ved arrangementet i Hærvejshallen vil der være gratis brunch til alle, og desuden bliver der underholdning med forskellige indslag fra alle fem byer. Formålet er, at byerne skal have et endnu bedre kendskab til hinanden, og der vil også blive vist en video, hvor det er børnene, der har hovedrollerne.

Til børnene bliver der indrettet et særligt børnehjørne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Sydjylland

Udlændinge- og integrationsministeren mødes digitalt med avisens læsere: Håber på spørgsmål fra borgerne

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce