Annonce
Varde

Landsbystrid blussede op ved bodeling af håndbold: Ny elitehåndboldklub får ingen plads i 2. division

I en årrække har Ansager spillet håndbold i divisionsrækkerne. Det kan blive vanskeligt at fastholde den position, erkender både den gamle og den nye klub. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Aftalen om skilsmisse er ikke overholdt, mener den gamle klub, Ansager IF. Det her kan betyde enden for divisionshåndbold i Ansager, mener en nyetableret eliteklub. Den mener ikke at have overtrådt reglerne i aftalen.
Annonce

Ansager: Der var lagt op til en skilsmisse i breddeidrætsklubben Ansager Idrætsforening, der har et damehold i håndbold i 2. division. Efter årelange konflikter mellem bredde og elite var en aftale om bodelingen ellers klar. Planen var, at en nystiftet klub ved navn SA HK - det står for Skovlund Ansager Håndboldklub - skulle overtage licensen, det vil sige rettigheden til at spille i 2. division. Med andre ord skulle bredde og elite skilles helt ad.

Men det bliver ikke til noget. Ansager Idrætsforening har nu meddelt, at licensen til at spille i 2. division ikke overdrages til den nye klub.

Det er Simone Winter, der i et år har været formand i håndboldudvalget. Hun har på en video fremlagt Ansager Idrætsforenings beslutning om selv at beholde licensen.

Det springende punkt er, at en aftale om, at SA HK skal holde sig til eliten, ifølge Ansager IF ikke er overholdt. SA HK har blandt andet været på jagt efter spillere fra Ansager IF på klubbens Facebookside.

- De har i deres vedtægter, at de vil etablere børnehold, siger Simone Winter.

SA HK kan derfor betagtes som et konkurrerende hold, og det er imod aftalen, pointerer Simone Winter.

Desuden mener Ansager IF, at den nye klub har valgt et navn, der er for tæt på den eksisterende klubs navn. Det eksisterende hold er kendt som Skovlund IF/Ansager - i daglig tale SIF/Ansager.

Gammel strid

  • Striden går langt tilbage, og i slutningen af 2017 fik daværende divisionstræner Jens Ole Mathiesen ikke sin kontrakt forlænget. Det fik spillerne til at true med at trække sig.
  • På et velbesøgt borgermøde i januar 2018 blev det besluttet at splitte elite og bredde op i to udvalg og beholde Jens Ole Mathiesen som træner.
  • Det fik dog ikke den forventede effekt. Uroen i klubben fortsatte, og det endte med det mislykkede forsøg på at skille parterne helt ad i to klubber.
Annonce

Vil forsøge at etablere et hold

Simone Winter siger, at Ansager IF så vidt muligt vil benytte licensen til at spille i 2. division. Men hun ved endnu ikke, om der er spillere fra det nuværende 2. divisionshold, der vil være med.

Men Ansager IF vil ikke umiddelbart opgive at stille et 2. divisionshold, når håndbolden engang genoptages efter coronapausen.

Simone Winter erkender dog, at beslutningen kan koste Ansagers divisionsstatus. Hun mærker da også et pres. Men Ansager IF står fast på, at det er den nye klub, der har brudt aftalen.

Annonce

Kan koste divisionsstatus

Søren Brorsbøl er formand for nyetablerede SA HK.

- Jeg synes først og fremmest, at det her er ærgerligt for spillerne, siger han om det hold, der har kæmpet sig op i 2. division.

Han mener ikke, at SA HK har brudt aftalen.

- Vi havde en aftale om, at vi godt måtte have et andethold. Vi kan så ikke gøre for, hvis der kommer så mange spillere, at vi også kan få et tredjehold, siger han.

Søren Brorsbøl er af den mening, at det måske kan virke misvisende at betegne den nye klubs kerneområde som elitehåndbold - selv om det er et 2. divisionshold. Der er ingen kontraktspillere - alle betaler kontingent.

- Det er også synd for Ansager, siger Søren Brorsbøl, som vurderer, at denne beslutning meget vel kan være et farvel til divisionshåndbold i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce