Annonce
Sport

Landsholdet afviser kritik: Det handler kun om resultater

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Landsholdsfodbold er kun et spørgsmål om resultater og ikke om skønhed, siger Hareide, Eriksen og Schmeichel.

Det var med lodder og trisser, at det danske landshold i lørdags vandt 1-0 over Schweiz i en EM-kvalifikationskamp.

Danskerne spillede med mange lange bolde og skabte få chancer, mens schweizerne var bedre på bolden og havde flere kvalificerede målforsøg.

Derfor har både tv og aviser stillet spørgsmål ved underholdningsværdien, og en mild pibekoncert i pausen af kampen mod Schweiz indikerede da også, at ikke alle af landsholdets fans var imponerede af evnen til at skabe chancer.

Men vinderen har altid ret, og på et pressemøde mandag eftermiddag i Aalborg - dagen før testkampen mod Luxembourg - affejer Åge Hareide, Kasper Schmeichel og Christian Eriksen kritikken.

- Fodbold skal ses med forskellige øjne. I Danmark er der en tradition for, at alt skal være flot, poleret og champagnefodbold, og så vinder man bagefter. I mange andre nationer er der en mere pragmatisk tilgang, hvor man siger, at vi ikke er et udviklingshold.

- Det er vores intention at spille fantastisk fodbold og vinde kampene, men vi møder nogle gange modstandere, der på papiret er stærkere end os, og der skal vi bruge andre spillere og andre midler for at kunne gøre en forskel.

- Det kan eksemplificeres med Andreas Cornelius i kampen mod Polen (i 2017, red.), fordi han vandt alle luftdueller. Hvis vi havde brugt ham i en kamp, hvor vi spillede med bolde langs jorden, så havde der været noget fundamentalt galt med træneren, siger Åge Hareide.

Kasper Schmeichel forstår heller ikke, at der bliver stillet spørgsmål ved spillestilen, når landsholdet ikke har tabt en kamp i ordinær tid i tre år.

- Det handler om at vinde. Hvis vi kan spille smukt, så er det fantastisk, men der er ingen af os, der gider at tabe. Hensigten er altid at spille så flot og underholdende, som vi kan, men det kan ikke altid lade sig gøre, og i sidste ende er resultatet altid det vigtigste.

- Jeg vil langt hellere vinde 1-0 og spille grimt end at tabe 0-1 og have spillet smukt. Man kan bare spørge schweizerne, som måske spillede smukkere mod os, siger Kasper Schmeichel.

Christian Eriksen er også pragmatiker.

- De fleste vil gerne til en slutrunde, det er det, det handler om. Kvalifikationen handler kun om at få resultater, siger han.

Åge Hareide er dog indforstået med, at det er en del af den danske fodboldkultur at stille høje krav til landsholdet, som han selv tidligere har omtalt som "nordens brasilianere".

- Der har altid været høje forventninger til det danske landshold. Det er charmerende i sig selv. Jeg spillede selv mod dynamitdrengene, og det var vel dem, der skabte forventningerne til landsholdet.

- Jeg kan godt lide den selvtillid, at danskerne vil vinde, uanset hvem de møder. Danskerne sætter stor pris på fodbold, og det er jeg glad for, siger Åge Hareide.

Mandag er der solgt 7500 billetter til tirsdagens testkamp i Aalborg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce