Annonce
Sport

Landsholdet afviser kritik: Det handler kun om resultater

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Landsholdsfodbold er kun et spørgsmål om resultater og ikke om skønhed, siger Hareide, Eriksen og Schmeichel.

Det var med lodder og trisser, at det danske landshold i lørdags vandt 1-0 over Schweiz i en EM-kvalifikationskamp.

Danskerne spillede med mange lange bolde og skabte få chancer, mens schweizerne var bedre på bolden og havde flere kvalificerede målforsøg.

Derfor har både tv og aviser stillet spørgsmål ved underholdningsværdien, og en mild pibekoncert i pausen af kampen mod Schweiz indikerede da også, at ikke alle af landsholdets fans var imponerede af evnen til at skabe chancer.

Men vinderen har altid ret, og på et pressemøde mandag eftermiddag i Aalborg - dagen før testkampen mod Luxembourg - affejer Åge Hareide, Kasper Schmeichel og Christian Eriksen kritikken.

- Fodbold skal ses med forskellige øjne. I Danmark er der en tradition for, at alt skal være flot, poleret og champagnefodbold, og så vinder man bagefter. I mange andre nationer er der en mere pragmatisk tilgang, hvor man siger, at vi ikke er et udviklingshold.

- Det er vores intention at spille fantastisk fodbold og vinde kampene, men vi møder nogle gange modstandere, der på papiret er stærkere end os, og der skal vi bruge andre spillere og andre midler for at kunne gøre en forskel.

- Det kan eksemplificeres med Andreas Cornelius i kampen mod Polen (i 2017, red.), fordi han vandt alle luftdueller. Hvis vi havde brugt ham i en kamp, hvor vi spillede med bolde langs jorden, så havde der været noget fundamentalt galt med træneren, siger Åge Hareide.

Kasper Schmeichel forstår heller ikke, at der bliver stillet spørgsmål ved spillestilen, når landsholdet ikke har tabt en kamp i ordinær tid i tre år.

- Det handler om at vinde. Hvis vi kan spille smukt, så er det fantastisk, men der er ingen af os, der gider at tabe. Hensigten er altid at spille så flot og underholdende, som vi kan, men det kan ikke altid lade sig gøre, og i sidste ende er resultatet altid det vigtigste.

- Jeg vil langt hellere vinde 1-0 og spille grimt end at tabe 0-1 og have spillet smukt. Man kan bare spørge schweizerne, som måske spillede smukkere mod os, siger Kasper Schmeichel.

Christian Eriksen er også pragmatiker.

- De fleste vil gerne til en slutrunde, det er det, det handler om. Kvalifikationen handler kun om at få resultater, siger han.

Åge Hareide er dog indforstået med, at det er en del af den danske fodboldkultur at stille høje krav til landsholdet, som han selv tidligere har omtalt som "nordens brasilianere".

- Der har altid været høje forventninger til det danske landshold. Det er charmerende i sig selv. Jeg spillede selv mod dynamitdrengene, og det var vel dem, der skabte forventningerne til landsholdet.

- Jeg kan godt lide den selvtillid, at danskerne vil vinde, uanset hvem de møder. Danskerne sætter stor pris på fodbold, og det er jeg glad for, siger Åge Hareide.

Mandag er der solgt 7500 billetter til tirsdagens testkamp i Aalborg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Haderslev

Usoigneret besøg i vente i 2020

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce