x
Annonce
Sport

Landsholdet skal træne på ny hybridbane i Herning

Kasper Schmeichel og resten af det danske landshold er netop nu samlet i landsholdslejren forud for landskampen lørdag mod Irland.

Den nye moderne hybridbane åbner ved Herning Fremads træningsanlæg i sommeren 2019.

Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og resten af det danske fodboldlandshold er netop nu samlet i landsholdslejren i Herning forud for lørdagens kamp mod Irland.

Og fremover bliver Herning også base, når landsholdet skal træne forud for landskampe og slutrunder.

En ny og topmoderne hybridbane bliver nemlig etableret ved Herning Fremads træningsanlæg på Teglparken Stadion. Det er et resultat af en aftale mellem Herning Kommune, Herning Fremad og Dansk Boldspil Union (DBU).

Det skriver DBU i en pressemeddelelse.

En hybridbane består af en blanding af kunstigt og naturligt græs.

Landsholdet har tidligere efterlyst bedre træningsfaciliteter, og det blev også omtalt i den nye aftale mellem DBU og Spillerforeningen.

Derfor glæder de nye træningsfaciliteter den danske landstræner, Åge Hareide.

- For landsholdet er en god træning altafgørende, fordi vi ofte kun er samlet i få dage før en vigtig landskamp.

- Derfor glæder vi os til, at vi får en hybridbane i Vestdanmark, så vi på den måde har de bedst mulige rammer til træningen. Vi glæder os til at komme i gang med at træne på den, siger han i DBU's pressemeddelelse.

Den nye træningsbane til landsholdet skal stå færdig i sommeren 2019. Den indeholder blandt andet den nyeste teknologi, så både spillernes og boldens bevægelser hele tiden kan registreres og analyseres.

Samtidig etableres der en mindre tribune.

Borgmester i Herning Kommune Lars Krarup er stolt over, at DBU har valgt Herning som samlingspunkt for landsholdets træninger.

- I Herning er vi stolte over denne mulighed for at blive "en del af noget større", og vi er glade for, at DBU kunne se potentialet i nogle af de mange og velfungerende fodboldfaciliteter, som vi gennem årene har opbygget i samarbejde med lokale fodboldklubber i hele kommunen, siger han i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Max og Trine er faret vild i verden

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce