Annonce
Sport

Landsholdsmålmand slipper for straf efter formaliafejl

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Althea Reinhardt slipper for sanktioner efter usportslig opførsel som følge af en formaliafejl.

Odense Håndbold skal alligevel ikke undvære landsholdsmålmand Althea Reinhardt i de kommende ligakampe.

Målmanden var ellers blevet indberettet for usportslig opførsel efter onsdagens overraskende Odense-nederlag til Ajax København.

Kampens dommere, der indberettede Althea Reinhardt, begik dog en formaliafejl, og derfor straffes Reinhardt ikke.

Det skriver Odense Håndbold i en pressemeddelelse efter at have modtaget en afgørelse fra Håndboldens Disciplinærinstans.

- Dommerparret skulle have tildelt Althea Reinhardt et rødt og et blåt kort som tegn på diskvalifikation med indberetning. Dette skete dog ikke, skriver Odense Håndbold.

Efter onsdagens kamp fortalte den ene af kampens to dommere Henrik Mortensen til Fyens Stiftstidende, at Reinhardt ville blive indberettet, fordi hun havde sagt noget "groft usportsligt".

Målmanden medgav, at hun havde været meget utilfreds med en kendelse i den afsluttende del af kampen, men kunne ikke genkende dommerens udlægning af episoden.

- Pulsen gik højt, og det var meget urutineret af mig. Men jeg syntes også, at hans reaktion var ekstrem voldsom, og jeg følte ikke, at det var fair, han stod og råbte ad mig, da jeg ikke havde råbt selv.

- Han stod truende og råbte mig decideret ind i hovedet, og det syntes jeg ikke var i orden, sagde Althea Reinhardt til Fyens Stiftstidende.

/ritzau/

Annonce
Odense om afgørelse i Reinhardt-sag
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce