Annonce
KIF Kolding

Landsholdsspiller og Århus-back kan være løsningen på akut KIF Kolding-problem

Anders Kragh Martinusen fra Århus er et emne i KIF Kolding. Arkivfoto: Ole Nielsen
KIF Kolding fortsætter jagten på en decideret højreback. Den bosniske landsholdsspiller Srdjan Predragovic fra Göppingen og Århus-spilleren Anders Kragh Martinusen er i klubbens søgelys. - Vi er ikke i forhandlinger, siger cheftræner Ulf Sivertsson.

KIF Kolding: Mens KIF Kolding-tilhængerne næppe skal gøre sig nogen forhåbninger om at se sidste sæsons topscorer, Kasper Irming, træde ud af sit frivillige håndboldotium, kan de måske godt begynde at glæde sig til en forstærkning til truppen.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger har klubben flere emner på blokken, der kan løse holdets mangel på en venstrehåndet højreback.

To gamle KIF-kendinge og spillere under KIF-træner Ulf Sivertssons første periode, Lasse Boesen og Bilal Suman, har ifølge avisens oplysninger hjulpet med at formidle kontakt til Srdjan Predragovic, der er på kontrakt i den tyske bundesligaklub, Frisch auf Göppingen, men har svært ved at få tilstrækkelig spilletid. Suman og Boesen har som bosnisk landstrænerduo indgående kendskab til den 24-årige højreback, der formentlig skal købes fri af kontrakten med tyskerne. Predragovic' aftale med Göppingen løber helt frem til sommeren 2021, hvilket besværliggør processen.

Den bosniske back er en del af den landsholdstrup, der under ledelsen af Suman og Boesen for første gang i nationens historie har kvalificeret sig til EM-slutrunden i januar, hvor Bosnien spiller sine kampe i Norge.

Annonce

Århus-back taget til nåde

Et andet varmt KIF-emne er Århus-backen Anders Kragh Martinusen. Den 26-årige back har de seneste år været lidt af en pestilens for KIF-forsvaret.

Martinusen lå inden kampen mod Skjern tirsdag aften på 10.-pladsen på ligaens topscorerliste. Han havde scoret 55 mål i sæsonens første 10 kampe, men var pludselig smidt af holdet til lørdagens udekamp mod Ribe-Esbjerg. Den sportslige ledelse fra Århus angav intern uro som årsag til Martinusens fravær. Backen var dog atter udtaget til tirsdagens kamp efter et møde mellem den sportslige ledelse og spillerrådet.

– Vi er alle enige om, at luften er renset, og at vi nu står sammen om at skabe de bedste resultater for holdet i de kommende kampe. Vi havde selvfølgelig alle helst været foruden den interne uro op til lørdagens kamp, men jeg glæder mig også over, at alle har været hurtige til at få talt ud om tingene, siger holdets anfører Peter Lund til klubbens hjemmeside.

TTH Holstebro sagde nej

Også TTH Holstebros Kay Smits har ifølge JV's oplysninger været et emne i KIF, men en mulighed for at leje den ene af TTH Holstebros tre højrebacks er angiveligt faldet til jorden.

I KIF Kolding afviser cheftræner Ulf Sivertsson, at der er konkrete forhandlinger med spillere.

- Vi har ikke noget konkret, så det kan jeg ikke sige noget om. Vi er ikke inde i nogen forhandlinger. Vi kigger os omkring for at se, hvad der er af muligheder, siger Sivertsson, der samtidig peger på, at både Andreas Flodman og Arni Bragi Eyjolfsson er venstrehåndede og kan rykkes ind på backpositionen.

- Som jeg har sagt, skal det være en spiller, som tilfører holdet kvalitet. Det skal ikke bare være en venstrehåndet. Det har jeg allerede. Jeg har jo Flodman og Arni, som jeg kan spille med dér. Derfor tager vi ikke bare det første og bedste forslag, vi får fra en agent, understreger træneren.

Han har ikke kendskab til, hvad der forårsagede balladen med Anders Kragh Martinusen i Århus.

- Jeg har ikke en anelse om, hvad der er sket dér, og nu er han med på holdet igen, så det er nok ikke et alternativ, mener Sivertsson.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra KIF-direktør Christian Phillip, der trods sin snarlige afsked med klubben stadig er manden, der skal sætte den afgørende signatur på en kontrakt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce