Annonce
Trekantområdet

Landskendt brudekjoledirektør kom på stemmesedlen i sidste sekund - men må nøjes med en sidsteplads

Michael Panayotis har udgangspunkt i Vejles midtby - han er blandt andet tidligere formand for City Vejle. Arkivfoto: Torben Hansen
Borgmester Jens Ejner Christensen har opfordret Michael Panayotis til at stille op ved kommunalvalget om to måneder - og brudekjole-direktøren har sagt ja.

Vejle: Vil du stille op på min liste?

Sådan lød frieriet fra borgmester Jens Ejner Christensen (V) for en uge siden. Den udkårne var den landskendte ejer og direktør for brudekjolevirksomheden Panayotis - Michael Panayotis.

Borgmesteren fik ikke et ja i første sekund. Den 51-årige erhvervsmand ville gerne lige tænke over tilbuddet og vende det med familien. Men nu er svaret kommet - og borgmesteren slap for en kurv.

Annonce

- Jeg overvejede, om jeg havde noget at bidrage med - og det føler jeg, siger Michael Panayotis.

Direktøren må dog tage til takke med sidstepladsen på Venstres kandidatliste. Partiet holdt opstillingsmøde for to uger siden - og da var Michael Panayotis ikke i spil.

Ved afslutningen på mødet i DGI Huset gjorde formand Rene Jensen-Iversen opmærksom på, at listen stadig var åben, men at nye kandidater ville havne under de daværende 21 navne.

Derfor skal man ned til nummer 22 på listen for at finde Michael Panayotis - og det var i sidste øjeblik, at han accepterede frieriet fra Venstre. Kandidatlisterne til byrådet skal afleveres i morgen og så lukker muligheden for at stille op.

Vil tale Vejle bys sag

Den tidligere formand for City Vejle kommer altså til at kæmpe fra listens sidsteplads. Men som de fleste andre partier stiller Venstre sine kandidater op sideordnet. Det betyder, at det alene er antallet af personlige kryds der afgør, hvem der får en af partiets pladser i byrådssalen.

Nej - jeg frygter ikke, at mit politiske kandidatur vil få folk til at købe deres kjoler et andet sted.

Michael Panayotis, sidste øjebliks kandidat for Venstre

Lykkes kampen står det klart, at virksomhedsejeren med base i Vejles gamle teaterbygning midt i centrum, kommer til at tale  til at tale Vejles sag i byrådsgruppen.

- Det er der, jeg har min viden og indsigt fra min bestyrelsestid i City Vejle og senest i Forza Vejle, siger den lokale forretningsdrivende.

Ifølge næstformand i Venstres kommuneforening Jacob Bogh Nielsen er det netop, hvad Venstre håber på:

- Som det ser ud nu, er Vejle by underrepræsenteret. Det er vigtigt, at vi får stærke folk ind, der kender Vejle og byens mennesker, siger næstformanden.

Michael Panayotis tilsagn kommer i kølvandet på, at en anden markant erhvervsskikkelse i sidste øjeblik valgte at hoppe af Venstres liste. Umiddelbart før opstillingsmødet for 14 dage siden meddelte ejeren af Din Madpartner, Pernille Jul Jarbæk Nielsen, at hun ville koncentrere sig om at redde sin virksomhed.

Annonce

Posthusgrunden

Ifølge Michael Panayotis har han været medlem af Venstre, siden han som ung studerede i Sønderborg. Rent politisk har han holdt sig i baggrunden, men han har været aktiv i de handlendes organisation, City Vejle. Her var han formand fra 2015 til 2017.

I den periode var posthusgrunds-projektet omdiskuteret, og mange medlemmer af foreningen kæmpede imod planerne om butiks- og boligcentret - akkurat som i dag. I den kamp valgte Michael Panayotis at satse på at sikre kommunale kroner til udvikling af midtbyen:

- Jeg opfattede projektet som en politisk kendsgerning. Derfor gjaldt det om at fokusere på at styrke midtbyen og dermed handelslivet. Dengang lød forudsigelsen, at projektet ville fjerne 10 til 15 procent af omsætningen fra de eksisterende butikker, forklarer Michael Panayotis om et midtbyprojekt, der har splittet byrådet.

Byrådsmedlemmer kom i top

155 medlemmer ud af Venstres i alt 650 medlemmer i Vejle Kommune var 31. august samlet for at  rangordne partiets 21 kandidater til stemmesedlen ved byrådsvalget 16. november.

På forhånd stod det klart, at borgmester Jens Ejner Christensen er partiets spidskandidat. De øvrige kandidater blev prioriteret i følgende rækkefølge med partiforening nævnt og de 10 nuværende byrådsmedlemmer markeret med fed skrift - og som det fremgår, havde de størst opbakning fra forsamlingen:  

1. Jens Ejner Christensen - Jelling

2. Lars Schmidt - Vejle Ådal

3. Mads Hartlev Jansen - VU

4. Gitte Frederiksen -  Bredsten-Gadbjerg

5. Thyge Havgaard Bjerring - Ødsted-Jerlev

6. Gerda Jørgensen - Give

7. Per Olesen - Vejle By

8. Peder Hummelmose - Børkop

9. Hans Hoffensetz  - Børkop

10. Niels Clemmensen  - Give

11. Camilla Eva Jørgensen - Vejle By

12. Kasper Mundt - VU

13. Helene Maria Biendzus Jensen - Skibet

14. Søren Broch - Give

15. John Bille - Vejle By

16. Peter Georg Harboe - Vejle By

17. Martin Pedersen - Vejle By

18. Jørgen Mikkelsen  - Give

19. Christa Laursen - Vejle By

20. Jan Martin Møller Nørregaard - Vejle By

21. Troels Overgaard - Vejle By

22. Michael Panayotis

Den unge VU-kandidat Mads Hartlev Jansen brød rækken af nuværende byrådsmedlemmer ved at sikre sig en tredjeplads. Kun John Bille, der sidder i byrådet som afløser for folketingsmedlem Christoffer Melson, måtte tage til takke med en mere beskeden placering. 

Da kandidaterne opstiller sideordnet, er det alene de personlige stemmer, der afgør, hvilke Venstre-politikere, der kommer i byrådet fra 1. januar 2022.

Ved afslutningen på mødet gjorde lokalformand René Jensen-Iversen opmærksom på, at partiets liste fortsat er åben. Nye kandidater vil blive anbragt under de nuværende i den rækkefølge, de melder sig.  Og det gjorde Michael Panayotis fredag 10. september.

I dag opfatter han Gammelhavn-planerne som et ganske andet projekt - stort set uden butikker. Men Vejles midtby er der stadig brug for at styrke fastholder Venstres nyeste kandidat.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Trekantområdet For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Sydjylland

Trods fjernelse af corona-restriktioner: Grænsekontrol fortsætter

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehuset for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Erhverv For abonnenter

Kig indenfor i det gamle posthus: En kleppert af en bankboks kan blive til vinkøleskab

Esbjerg

Esbjerg Kommune fraråder fiskeri i to vandløb ved tidligere brandskole: Politiker i hård kritik af forvaltning i sag om giftigt stof

Haderslev

Karsten arbejdede hele natten på at pumpe vandet væk: Afspærret vej åbner muligvis i løbet af i dag

Haderslev

Coronasmittet barn var på sodavandsdiskotek: Forældre opfordres til at lade deres børn teste

Kolding For abonnenter

Landmand taber 140.000 kroner om ugen på historisk lave svinepriser: Øjner konkurs hvis tingene ikke snart retter sig

Kolding

Fra Jernbanegade til Østergade: Butik flytter næste år i nybygget lejemål

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sydjylland

Trods fjernelse af corona-restriktioner: Grænsekontrol fortsætter

Billund

To kandidater vil bevare alle institutioner, der findes lokalt: - Vores landsbyer kan ikke tåle mere lukning

Esbjerg For abonnenter

Museumsdirektøren træder tilbage efter eget ønske: Hun har bare alt for meget at lave til at gå på pension

Varde

Politiet måtte aflive kæledyr ved trafikulykke

Annonce