Annonce
Sønderborg

Tæsk på toilet blev filmet og delt på Facebook: Nu skal landskendt drengeoverfald for retten  

Overfaldet blev filmet og delt på Facebook: Arkivfoto: Thomas White/Ritzau Scanpix
En 16-årig dreng skal i retten fredag den 14. august for vold mod en jævnaldrende på et toilet i Borgen. Det blev optaget på en video og sendt ud på Facebook.
Annonce

Sønderborg: Anklagemyndigheden har nu færdigbehandlet et anklageskrift mod en 16-årig dreng, der blev landskendt efter et overfald på en jævnaldrende. Sagen kommer i retten i Sønderborg fredag den 14. august.

Drengeoverfaldet skete den 27. juni på et toilet mellem cirka kl. 13.10 og cirka kl. 18.50 i Shopping Centret Borgen på Østergade i Sønderborg.

Overfaldet blev filmet og efterfølgende lagt ud på de sociale medier. Politiet sendte derefter en appel ud igennem medierne om ikke at gemme eller dele den film, som viser overfaldet på den unge mand. Filmen har en sådan karakter, at det kan være ulovligt at dele af hensyn til offeret.

- Vi tager stærkt afstand fra, at man filmer vold og derefter lægger optagelserne ud offentligt. Uanset om man kalder det skete "happy slapping" eller ej, sagde politiinspektør Kaj Nielsen fra Syd- og Sønderjyllands politi umiddelbart efter overfaldet.


Vi tager stærkt afstand fra, at man filmer vold og derefter lægger optagelserne ud offentligt. Uanset om man kalder det skete "happy slapping" eller ej.

Politiinspektør Kaj Nielsen fra Syd- og Sønderjyllands politi


Han henviste til et fænomen, hvor unge "for sjov" udsætter andre for vold og filmer hændelsen. Ifølge politiet kan det være ulovligt at dele og gemme videoen, da det vil kunne opfattes som en krænkelse af offeret.

Annonce

Trusler og videofilm

Senioranklager Jannie Nøhr oplyser, at en af tiltalerne mod den 16-årige er blandt andet, at han har delt videofilmen med overfaldet på Facebook. Der er faktisk udarbejdet et tillægs-anklageskrift med denne tiltale.

Det øvrige anklageskrift indeholder trusler i to tilfælde. Den 27. juni skulle den 16-årige ifølge anklageskriftet cirka kl. 18.50 i Sønderborg have truet offeret med en kniv og foldet den ud og senere at have henvendt sig og udtalt: "Skal jeg hente min kniv og stabbe dig eller hvad?".

Det alvorligste forhold er vold i gentagelsestilfælde. Det er ifølge anklageskriftet volden i Shopping centret Borgen. Her er han tiltalt for at have ført ofret ind i en toiletbås med et halsgreb, tildelt ham et slag i ansigtet, nikket ham en skalle, skubbet ham tilbage i toiletbåsen og tildelt offeret endnu to knytnæveslag i ansigtet, sparket ham i ansigtet, mens offeret lå på knæ foran den 16-årige, der tildelte ham endnu et slag med flad hånd i baghovedet.

Principal påstand

Anklagemyndigheden nedlægger principalt en påstand om, at den tiltalte idømmes en ungdomssanktion, således at den tiltalte i to år fra endelig dom undergives tilsyn af kommunen og efter kommunes nærmere bestemmelser undergiver sig socialpædagogisk behandling, herunder i de fire første måneder anbringes på en sikret afdeling på en døgninstitution for børn og unge og herefter i indtil 12 måneder anbringes på en døgninstitution.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce