Annonce
Indland

Landsret frifinder rocker - fik 11,5 år af byret for drabsforsøg

Sag om skud mod ung hashsælger i lejlighed i Næstved har slået en kolbøtte i retssystemet.

En rocker fra Bandidos er torsdag blevet frifundet for at have planlagt, at en ung hashsælger blev forsøgt dræbt i en lejlighed i Næstved.

Annonce

I Østre Landsret er der enighed om frifindelsen, skriver TV2 Øst. Tidligere var den 36-årige mand blevet idømt fængsel i 11 år og seks måneder af Retten i Næstved.

I sagen var Kristian Beck Hansen tiltalt for at have været bagmanden, da en ung hashsælger blev ramt af flere skud i sin lejlighed i november 2017. Offeret blev ramt i arm, ben og mave, men overlevede.

I første omgang mente byretten, at den 36-årige som lokal præsident i rockergruppen Bandidos havde tilrettelagt og foranlediget angrebet, som blev begået af to yngre mænd.

Den ene af disse er blevet dømt. Han var prøvemedlem i Bandidos. Straffen til Jim-Bo Poulsen er blevet fastsat til fængsel i otte år. I byretten var resultatet fængsel i 12 år.

Kristian Beck Hansen fik i september sidste år af byretten en straf på fængsel i 11 år og seks måneder. Straffen blev gjort meget længere end i andre sager om drabsforsøg, og forklaringen er en særlig paragraf i straffeloven, som giver forhøjet straf i sager om bandekonflikt.

Det var en såkaldt tillægsstraf. I forvejen var Kristian Beck Hansen idømt fængsel i to år og seks måneder for omfattende hashsalg.

Men et nævningeting i Østre Landsret ser altså helt anderledes på sagen, oplyser TV2 Øst. Årsagen er manglende beviser, understreger forsvareren.

- Sagen var baseret på primært en forklaring fra et vidne, som man efter vores opfattelse ikke kunne stole på, og det var landsretten tilsyneladende enig i, siger advokat Jesper Storm Thygesen til TV2 Øst.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Annonce