Annonce
Aabenraa

Landsretten har talt: Afghansk familie skal blive i fængsel efter penis-skamfering

Landsretten har dømt en afghansk familie skyldig i blodigt overfald. Arkivfoto

En afghansk mand er sammen med sin datter og svigersøn dømt skyldig i et brutalt overfald i en have i Tinglev tilbage i maj sidste år. De er idømt tilsammen otte års fængsel og udvisning.

Aabenraa: Det blodige familieopgør i en have i Tinglev, hvor en dengang 44-årig mand blev overfaldet og fik skåret huden af sin penis, har nået sit foreløbige punktum.

Fredag blev der afsagt dom ved Vestre Landsret i Sønderborg, efter tre af sagens fire tiltalte havde anket byretsdommen fra januar i år. Det fik de ikke meget ud af - for den ene af de tiltalte gav det tværtimod bagslag.

Således blev landsrettens dom på ubetinget fængsel i tre år til nu 55-årige Mohammad Farog Mostaghim stadfæstet. Det samme blev straffen på to års ubetinget fængsel til hans nu 25-årige datter, Hadia Mostaghim. Hendes mand og faderens svigersøn, 27-årige Obaidullah Tawanuddin, fik skærpet sin fængselsstraf fra to års ubetinget fængsel til tre år.

Alle de dømte er fra Afghanistan og udvises, de to mænd for bestandigt, mens kvindens indrejseforbud gælder i 12 år.

Annonce

Udført i forening

Domsmandsretten fandt det bevist, at det brutale overfald havde været nøje planlagt, og at volden - som betragtes som decideret afstraffelse - var udført i forening.

Voldsofferet var dengang på besøg hos en kvinde, som boede i huset i Tinglev, og som tidligere har været gift med den dømte Mohammad Farog Mostaghim. Det var angiveligt jalousi, som lå bag overfaldet. Kvinden i huset var nemlig begyndt at se den 44-årige, og det skulle have fået den 55-årige eksmand til at samle familien til overfaldet. Ved overfaldet skulle den 44-årige først være blevet jagtet af gerningsmændene i haven, inden han blev holdt fast liggende og fik skamferet sin penis.

Familiestrid

Eksmanden får tre års ubetinget, fordi han var anstifter af overfaldet, mens hans svigersøns straf skærpes til tre år, fordi han førte kniven. Kvinden får et år mindre end de to mænd, fordi hendes rolle i voldsudøvelsen betragtes som mindre aktiv. I retten kom det frem, at hendes forhold til moderen - hvis nye kæreste hun havde været med til at overfalde - havde været dårligt, efter hun havde taget sin fars parti i en sag, hvor han var blevet dømt for vold mod moderen.

I forbindelse med dommen blev offeret tilkendt en tortgodtgørelse på 30.000 kroner, fordi retten vurderede, at han under voldshandlingen var blevet påført betydelige skader fysisk såvel som psykisk, som han stadig er påvirket af i dag. Der var desuden tale om en ydmygende og krænkende handling. Erstatningen fra byretten på cirka 45.500 kroner udgik.

I byretten blev broderen til kvinden, som var kærester med offeret, ligeledes dømt til to års fængsel for sin rolle i overfaldet. Han havde ikke anket til landsretten.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Julebal i Medius: Flere tilmeldte i år

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce