Annonce
Kolding

Et fuldstændig grotesk scenarie: 50-årig far dømt for at voldtage datter på sin egen bryllupsnat

Der er nu sat punktum for sagen, der har vakt opsigt. Ikke kun fordi manden nu er dømt for at voldtage sin egen datter, men også fordi episoden er sket på mandens egen bryllupsnat på en herregård ved i Kolding sidste år i august. Arkivfoto: Torben Glyum
Det endte præcis som i byretten, da landsretten skulle vurdere en voldtægtssag fra Kolding. En 50 årig mand fik 2 1/2 års fængsel for at voldtage sin egen datter. Det skete på mandens egen bryllupsnat. En grotesk sag, mener senioranklager Jesper Rubow.

Landsret: En 50-årig mand er fortsat varetægtsfænglset og skal i alt afsone 2 1/2 års fængsel for at have voldtaget sin egen datter. Det fastslog landsretten onsdag middag. Et par af dommerne ønskede at hæve straffen, men flertallet valgte altså at følge dommen fra byretten.

Dermed er der sat punktum for sagen, der har vakt opsigt. Ikke kun fordi manden nu er dømt for at voldtage sin egen datter, men også fordi episoden er sket på mandens egen bryllupsnat på en herregård ved Kolding sidste år i august.

- Det er en rigtig dom, mener senioranklager Jesper Rubow og uddyber:

- Det er et fuldstændig grotesk scenarie, at man kan blive voldtaget af sin egen far til farens bryllup og i bryllupssuiten. Jeg har haft mange sædelighedssager, men jeg har ikke haft en med det scenarie. Det er meget usædvanligt.

Den dømte er en mand fra Fredericia.

Annonce

Afgørende sms-dialog

Der var ikke adgang for pressen til afhøringen af datteren, men Jesper Rubow forklarer, at den har været helt afgørende for dommen.

- Det afgørende er, at man tror på datterens forklaring. Hele tiltalen er bygget op på hendes forklaring, ellers var der ingen sag. I min procedure lægger jeg vægt på, at hun meget detaljeret kan forklare, hvad der er sket og i hvilken rækkefølge.

Retten lagde også vægt på den sms-udveksling, der efterfølgende var mellem far og datter. Den første sms blev efter brylluppet sendt af datteren, som skrev, at hun ikke ønskede kontakt længere med faren. I sms'en stod blandt andet:

"Det, du har udsat mig for, kan jeg ikke acceptere. Jeg bad dig pænt om at stoppe, du fortsatte. Jeg råbte af dig, du forsatte. Jeg skubbede dig væk, du fortsatte. Jeg slog dig, du fortsatte."

Denne sms blev besvaret af faren med blandt andet en undskyldning. Senioranklager Jesper Rubow kan ikke læse hans sms som andet end en tilståelse, hvilket han også gjorde klart i sin procedure.

- Datteren skriver ikke noget direkte om seksuelle overgreb i sin sms, men han svarer straks med at sige undskyld, og at han troede, det var en anden. Det er jo en grotesk reaktion, når der ikke der ikke stod noget direkte om et overgreb i hendes sms. Derfor kan jeg ikke se det anderledes, at han godt ved, hvad der er sket, siger senioranklager Jesper Rubow.

Før brylluppet sidste år havde far og datter ikke haft kontakt i knap 20 år. Kontakten var først blevet etableret igen i julen 2017.

Der er nedlagt navneforbud i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce