Annonce
Sport

Landstræner: Store gear og små ændringer bag EM-triumf

Eksperimenter med gearene har medvirket til at løfte det danske landshold i banecykling til tops i Europa.

På forhånd havde landstræner Casper Jørgensen sat en plads i semifinalen som målsætning for det danske 4000 meterhold ved EM i banecykling i Holland.

Men da det kom til stykket, var det et alt for beskedent mål for en dansk kvartet, der torsdag aften sikrede sig EM-guld med en suveræn finalesejr over Italien.

- Det viste det sig jo at være. Vi har tydeligvis hævet vores niveau meget siden VM. Samtidig har vi eksperimenteret lidt med højere gear, og det virker rigtig godt for os.

- En bedre formel og nogle små justeringer, så kunne vi pludselig køre rigtig stærkt, konstaterer en glad landstræner.

Tiden 3 minutter og 49,113 sekunder var mere end fem sekunder bedre end italienernes. Og den var kun en smule langsommere end den danske rekordtid, holdet satte onsdag.

Den var kun syv tiendedele af et sekund fra Australiens verdensrekord, men landstræneren forventede ikke, at danskerne ville komme ned omkring rekorden i finalen.

- Jeg regnede ikke med det, og det tror jeg heller ikke, at rytterne gjorde. Vi er fint tilfredse med vores tid. Selvfølgelig vil man altid gerne slå verdensrekorden. Forhåbentlig gør vi det en anden gang, siger Casper Jørgensen.

Danmarks første EM-guld i disciplinen blev sikret, selv om både Niklas Larsen og Casper Folsach havde meldt afbud.

Men Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Frederik Rodenberg og Rasmus Lund viste sig altså som en stærk kombination i kollegernes fravær.

- Jeg kunne stadig godt have brugt dem begge i dette løb. Men vi kan heldigvis godt køre stærkt uden dem, og det er selvfølgelig positivt, siger Casper Jørgensen.

Mens hjerteproblemer gør Casper Folsachs sportslige fremtid usikker, er Niklas Larsen snart tilbage på cyklen, og så får landstræneren mindst fem stærke ryttere at vælge imellem til VM og OL næste år.

- Så begynder det at se fornuftigt ud igen. Og det er jo bare luksus. Det er dejligt at have fem gode ryttere, så man altid kan vælge dem, der lige har ramt formen, siger Casper Jørgensen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Ko-broen i Gesten er privat ejendom

Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce