Annonce
Kolding

Lang næse til støjplagede beboere ved populær badebro: Får ikke noget ud af klage

Badebroen her ved Lyshøj Allé i Strandhuse er blevet enormt populær for alle mulige borgere, siden den blev indviet - men for nogle af beboerne i området er den også blevet en plage. Arkivfoto: Jakob Schultz
Der skal være plads til alle ved Koldings strande, også ved badebroen i Strandhuse. Derfor er et ønske fra grundejerforeningsformænd om totalt musikforbud nu afvist.

Kolding: Nu får nogle af beboerne nær badebroen i Strandhuse sig en kæmpe skuffelse - nærmere bestemt dem, som har gået rundt og håbet på, at Koldings politikere vil sætte en stopper for, at unge mennesker kan opholde sig ved badebroen for enden af Lyshøj Allé og spille musik på trådløse højttalere og soundbokse i aftentimerne.

Efter at formændene for de tre grundejerforeninger i området, Terrasseparken, Lyshøj Allé og Alfabo, sidste sensommer henvendte sig til Kolding Kommune med en fælles klage over, at de "desværre igen i år har været voldsomt generet af unge mennesker og og deres meget støjende musik", så er deres ønske om et totalt forbud mod musik i alle døgnets 24 timer blevet afvist.

I stedet fastholder politikerne i klima- og teknikudvalget med få ændringer det nuværende ordensreglement. Det foreskriver, at det er forbudt at optræde støjende på badebroen og på stranden efter klokken 22.

Fremover gælder den regel også oppe på p-pladsen, og formuleringen præciseres til at omhandle "støjende aktiviteter/unødig støj - herunder støjende musik". Desuden udvides tidsrummet, hvor musik er accepteret, om fredagen og lørdagen til klokken 23. Meningen er, at ordningen skal evalueres i sensommeren 2020.

Annonce

17 gange

  • Sidste sommer blev politiet tilkaldt til badebroen ved Strandhuse 17 gange på grund af støj.
  • I august skrev formændene for grundejerforeningerne Terrasseparken, Lyshøjallé og Alfabo samt en repræsentant for nogle beboere på Fjordvej til borgmester Jørn Pedersen med en klage over støjen fra broen forårsaget af "forholdsvist få, som ødelægger dage/aftener/samt nætter for mange hundrede beboere og tyranniserer et stort boligområde", som de skrev.
  • De bad kommunen forbyde musik og anden støjende adfærd på badebroen og de tilstødende arealer i alle døgnets timer.
  • Nu er sagen afgjort i teknik- og klimaudvalget, og ønsket er afvist.

Plads til alle

Formand for teknik- og klimaudvalget Jakob Ville (V) fastslår, at "der er nogle i området, som er enormt generede af de unges fester ved badebroen".

- De der soundbokse kan spille enormt højt, og lyden kan køre rundt i området, så det kan være urimeligt højt. Derfor har der været en snak om, at man helt skulle forbyde musik.

- Men dér har vi i udvalget sagt, at der skal være plads til alle. Vi har alle været unge. Men selvfølgelig må man ikke genere andre med at spille urimeligt høj musik, siger Jakob Ville.

Så beboerne i området må finde sig i unødig støj og støjende aktiviteter frem til klokken 22 og 23 på fredage og lørdage?

- Nej, nej, nej. Man skal altid overholde de almindelige ordensregler, som gælder overalt i det offentlige rum. Men vi siger, at hvor der er en strand, der er der også liv, og de unge skal jo være et sted. Men fra klokken 22 og 23 skal der være helt ro.

Ganske få

Jakob Ville fastslår, at han "fuldt ud anerkender, at der har været situationer, hvor det har været for meget".

- Men ønsket om, at der lukkes helt ned for musik kommer fra nogle ganske få.

- Langt de fleste siger faktisk, at vi skal passe på, at vi ikke kommer til at stramme for meget op. For det skal være sådan, at folk kan opholde sig ved broen og hygge sig også i de lyse sommeraftener og herunder høre musik. Men det skal selvfølgelig altid foregå ordentligt og i respekt for andre - og det er politiet, der kan vurdere, når det ikke er overholdt, siger Ville.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce