Annonce
Vejen

Lang proces med at sikre kapacitet på dagpasningsområdet

Claus Kulmbach, formand for Udvalget for skoler og børn i Vejen Kommune.
Annonce

Læserbrev: Det har været en rigtig lang proces med at sikre kapacitet på dagpasningsområdet i Askov. En proces hvor børnetallet hele tiden har udviklet sig og overhalet de politiske beslutninger. Vi vil gerne have bosætning og flere børn, så det er godt for vores kommune.

Mange meninger blandt de forældre jeg har talt i telefon med har været i spil. “Brug nu bare Billingland, der er ledige pladser”, “Opsæt en pavillon, så børnene er samlet”, Filial ved skole, har været rost af nogen og udskældt af andre. Jeg er sikker på, at alle vil børnene det bedste. Det vil jeg faktisk også.

Både Billingland, Egebo og Askov børnehave vil også fremadrettet være naturlige fødebørnehaver til blandt andet Askov-Malt Skole. Jeg håber, at der også fremadrettet vil være forældre fra Askov området, der vælger Egebo eller Billingland til deres børn.Udeområderne de to steder er jo helt fantastiske.

Nu er det via enstemmig beslutning, først i Udvalget for Skole og Børn og senere den 21 maj i byrådet besluttet, at der skal etableres mere kapacitet lokalt i Askov-Malt. Det er ligeledes besluttet, at det er en pavillonløsning på den korte bane, indtil en permanent langvarig løsning kan være klar forventeligt i 2023.


Jeg er sikker på, at alle vil børnene det bedste. Det vil jeg faktisk også.


Det var først meningen, at pavillonen skulle placeres på ”det grønne areal” foran børnehaven. Det er ikke længere aktuelt, og der er i stedet fundet en anden, efter min overbevisning god løsning.

Pavillonen, der skal stå klar efter sommerferien, bliver placeret hvor det nuværende værksted er. Værkstedet bliver flyttet til der, hvor der nu er cykelskur og samtidig gennemgå en renovering. Der er heldigvis lavet aftale om at kunne gøre brug af det grønne areal som en del af legepladsen og dermed sikre mere udeplads og gode forhold til leg for flere børn. Arealet vil blive hegnet ind, og der vil blive etableret nogle legemiljøer.

Jeg ser frem til, at der på budgettet 2021 og overslagsårene kan ses, at byrådet prioriterer den permanente løsning på mere kapacitet i Askov-området. Processen dertil kommer til at inddrage som minimum bestyrelse for børnehaven, skolen og lokalrådet, så vi finder den bedste løsning for Askov. Det kan være et børnecenter, en helt ny børnehave eller udbygning ved Egebo.

Vi er for øvrigt i gang med samme proces i Bække, hvor der er to godt slidte børnehaver, der skal gøres noget ved meget snart.

God sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce