Annonce
Esbjerg

Lang række af Ribes restauranter åbner: Handelen ser frem til mere liv i byen

Der er udsigt til mere liv i Ribes gågade, når restauranterne åbner. Arkivfoto
Ribe Handelsstandsforenings formand, Peter Lauritzen, ser frem til at restauranternes genåbning vil skabe mere liv i Ribes midtby.

Ribe: Mange restauratører gik torsdag aften i seng i spænding, ventende på, hvad Folketinget ville melde ud om fremrykningen af genåbningsplanen.

Derfor var der masser af glæde - og ikke mindst travlhed - at spore fredag, da nyheden om, at restauranter, cafeer, barer og værtshuse kan åbne for både indendørs og udendørs servering fra onsdag 24. april.

En af dem, der slår dørene op, er Tobias Skovmose.

Annonce

Han åbner både for Restaurant Kolvig og Den Gamle Arrest, som han nu forpagter. Her er han er klar med et helt nyt koncept, hvor bespisningen får status af cafe.

- Jeg har ændret konceptet på Den Gamle Arrest, så det bliver en klassisk cafe, hvor der søges inspiration i maden, som fanger ofte får i en arrest. Så der kommer selvfølgelig grød, ligesom man også kan købe fængselsbetjentenes mad. Når vi holder aftenåbent kan man få den store fem retters menu, som man ellers kun serverer for fængselsinspektøren, fortæller Tobias Skovmose.

Et trimmet menukort

Også Lise Frederiksen, der har Café Quedens, ser frem til genåbningen.

-Vi har forberedt os, og vi har gjort vores dejlige gårde klar, for vi regnede jo kun med at det handlede om udendørs servering. Jeg føler, at vi er rigtig godt rustede til at tage imod vores mange trofaste kunder, siger hun og tilføjer, at cafeen i første omgang starter ud med et formindsket menukort for at undgå for meget madspild.

Det er imidlertid ikke kun i gågaden, at man kan se frem til at gå på restaurant igen. Også Restaurant Kammerslusen genåbner, og sammen med genåbning af Hotel Ribe og Stenbohus får Niels Toft, Tinne Rieck og resten af personalet travlt de kommende dage.

- Tidligere har Kammerslusens ry været, at man aldrig vidste, om der var åbent eller lukket, og det skal vi gerne væk fra, så selvfølgelig åbner vi så snart, vi har lov, siger Niels Toft.

- Vi har haft drøntravlt med at gøre hovedrent og bestille varer. Vi er nødt til at komme i gang nu, for vi er sprængfyldte med energi, siger han og understreger, at åbningen af Stenbohus godt kan køre rundt med kravet om bordbestilling ved indendørs servering.

Annonce

Byen får et løft

I Ribe Handelsstandsforening ser formand Peter Lauritzen frem til, at hele bylivet får et løft.

- Vi ser naturligvis frem til, at restauranterne nu genåbner, og det glæder mig ekstra meget at det bliver med både indendørs og udendørs servering. Der kommer mere liv i byen, og vi kan dermed give vores gæster en mere helstøbt oplevelse, når de handler her i byen, siger han.

Krav til genåbning

Hvis man vil ud og spise og sidde indendørs er der krav om to kvadratmeter plads pr. siddende gæst og fire kvadratmeter pr. stående gæst. Derudover skal man bestille bord på forhånd og fremvise et gyldigt coronapas.

Angående udendørs servering er der ingen krav om hverken plads eller coronapas.

Også barer og værtshuse får lov til at genåbne med disse krav,

Sidste udskænkning er klokken 22, og spisestederne skal lukke klokken 23.

Handelsstanden arbejder på at lave flere former for markedsføring for at bakke foreningens medlemmer, der er restauratører, op.

- Jeg tror på, at der kommer pænt med mennesker i Ribe, når restauranterne åbner. Og vi vil lave flere markedsføringstiltag for at fortælle om de gode oplevelser, man kan få ved både at shoppe i Ribe og spise en frokost på restauranterne.


Vi ser naturligvis frem til, at restauranterne nu genåbner og det glæder mig ekstra meget at det bliver med både indendørs og udendørs servering. Der kommer mere liv i byen, og vi kan dermed give vores gæster en mere helstøbt oplevelse, når de handler her i byen.

Peter Lauritzen


Efter planen genåbner langt de fleste af Ribes restaurationer onsdag 21. april. Weis Stue åbner dog først fredag, mens det er uvist hvornår Restaurant Sælhunden, Hotel Dagmar og Restaurant Backhaus genåbner. Postgaarden har meddelt, at man ikke genåbner i denne omgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce