Annonce
Kolding

Lang stribe restauranter fortsætter frivillig nedlukning: - Det er simpelthen for usikkert at åbne lige nu

Her i A. L. Passagen er der tomt i disse uger. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Gæsterne må vente et par uger endnu med at besøge en stribe af Koldings restauranter, som har besluttet sig for at forlænge deres frivillige corona-nedlukning.

Kolding: Bylivet i Kolding har i markant grad ligget underdrejet, siden en lang stribe restauranter besluttede sig for at holde lukket fra den 31. december og frem til 17. januar på grund af den stigende smitte i lokalsamfundet og de snærende corona-restriktioner, som blandt andet dikterer mundbind, coronapas og tidlig lukketid.

Og nu står det klart, at byen vil være mere stille end normalt hele resten af januar, for flere restauranter har nemlig valgt at forlænge den frivillige nedlukning.

Nedlukningen omfatter blandt andre Den Engelske Pub, Rafaels, Restaurant Valdemar, Marinaen, Mokka, Restaurant Johansens og Café Løverodde. Også Den Blå holder lukket, men planlægger dog at åbne allerede den 28. januar - et par dage før de øvrige på listen.

Annonce

Den frivillige nedlukning skyldes først og fremmest en bekymring for, at stedernes personale eller gæster vil blive smittet.

- Det er simpelthen for usikkert at åbne lige nu, hvor vi risikerer, at smitten griber om sig blandt personalet. Vi er bekymrede for at skulle lukke igen, efter at vi har fået det hele op at køre, fortæller Dorte Bichel, som driver Valdemar og Løverodde sammen med Peter Møller.

Hun håber, at den kollektive nedlukning blandt en stribe af Koldings restauranter gør gavn, fordi den er med til at dæmpe aktiviteten.

- Jo mere, vi kan dæmpe smitten, jo hurtigere kan vi komme i gang igen. Og hvis vi som restaurant skal hive en måned ud af kalenderen, så er januar trods alt den mest oplagte, fordi det i forvejen er en måned, der er forholdsvis stille. Men det er ikke noget, vi gør med glæde, for vi vil selvfølgelig meget hellere i gang igen, siger Dorte Bichel.

Hendes restauranter holder nu lukket måneden ud, men så både håber og tror hun på, at der igen bliver åbnet, så gæsterne kan komme indenfor og få serveret et godt måltid.

- Det skal i hvert fald stå skidt til med corona-situationen, for at vi ikke åbner igen, når vi kommer til udgangen af januar, siger Dorte Bichel, som i et opslag på Valdemars Facebook-side lover, at alle, der har bestilt et bord til et tidspunkt i løbet af januar vil blive kontaktet hurtigt muligt.

Opslaget slutter håbefuldt således: "I samme omgang vil vi gerne takke Jer for den fantastiske støtte i 2021. Vi glæder os så meget til at byde jer indenfor i 2022 til et forhåbentligt nogenlunde normalt år".

Forhåbentligt normalt år

Samme forsigtige optimisme finder man - trods alt - hos Morten Strøh, der er medejer af Marinaen, Mokka og Restaurant Johansens. Han er også overbevist om, at med udgangen af januar tør man tro på, at det hele ser lidt lysere ud, sådan at restauranterne ikke riskerer en ufrivillig nedlukning på grund af alt for mange smittede blandt personalet.

- Det er træls lige nu, for der skal helst være liv og glade dage i byen, og det er jo det, vi kan være med til at skabe. Så vi glæder os virkelig til at genåbne for vores gæster, siger Morten Strøh.

Annonce
Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul har den livstruende kræft, som kun rammer mænd: Dødsangst er ikke noget vi mænd taler om

Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Tønder For abonnenter

DF-lokalformand i ny kampagnevideo: - Tyskerne er kommet til magten i Tønder

Haderslev

Efter omkring 20 domme: Udvist mand begår stadig kriminalitet

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Haderslev

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Annonce