Annonce
Esbjerg

Lang vej inden tomt pizzeria igen kan udlejes

Det er denne fredede ejendom på Nederdammen 28, som tidligere husede Pizza Expressen, som nu skal restaureres, inden den igen kan lejes ud. Foto: Ole Maass.
1. september fik ejeren af ejendommen Nederdammen 28, Lone Petermann igen nøglerne til de lokaler, som i en lang årrække har huset Pizza Expressen i Ribe. Nu forestår en større restaurering, inden lokalerne igen kan lejes ud, og der er stor interesse for lokalerne i Ribes gågade.

RIBE: Det er en fredet bygning med et forhus fra 1650 og et baghus, som er opført omkring år 1800. Derfor er der også mange formalia og krav, som skal overholdes, når man vil restaurere en ejendom, som den, der ligger på Nederdammen 28 i Ribe, og som indtil for kort tid siden husede Pizza Expressen, som nu er rykket op på Domkirkepladsen.

Ejeren af den fredede bygning, Lone Petermann, fortæller, at hun fik nøglerne til det tomme butikslokale overdraget 1. september, og nu forestår der en længere proces, inden lokalet igen kan lejes ud.

- Jeg havde en arkitekt med for at besigtige lokalet, og Jørgen Overbys Tegnestue skal nu udarbejde en plan for hvor lidt eller meget, der skal restaureres. Men fordi der er tale om en fredet bygning er der mange ansøgninger til Slots- og Kulturstyrelsen og Esbjerg Kommune, som skal være i orden, og derfor forestiller jeg mig heller ikke, at vi kan komme i gang med restaureringen før engang i løbet af foråret 2020, siger Lone Petermann.

Som følge heraf forventer hun også, at der kommer til at gå det meste af et år, inden lokalerne igen kan udlejes.

- Jeg er meget åben over for alle de muligheder, der kan være for udleje af lokalet, men der går altså et godt stykke tid, inden vi igen kommer til at leje lokalet ud, understreger Lone Petermann.

Annonce

Pizza Expressen

Pizza Expressen nåede at have til huse i omkring 27 år i Ribes Gågade, inden de i begyndelsen af juli slog dørene op til en ny restaurant på Torvet i Ribe.

Stor interesse

Den fredede ejendom har været i hendes families eje siden hendes forældre købte den i 1960, fortæller Lone Petermann. Et par år senere åbnede hendes far, C.A. Jørgensen, sin farve- og tapethandel i underetagen af bygningen, Ribe Tapet- og Farvehandel, og den drev han frem til 1985.

Inden Pizza Expressen overtog lejemålet i stueetagen for mange år siden var der flere andre forretninger i lokalerne.

I dag bor Lone Petermanns mor i en lejlighed på førstesalen i ejendommen, og det skal hun blive ved med, understreger Lone Petermann.

Hun fortæller også, at mange har spurgt hende, hvad det tomme butikslokale nu skal bruges til.

- Det er der rigtig stor interesse for, men spørgerne bliver nødt til at væbne sig med tålmodighed et stykke tid endnu, lyder det fra ejeren af den fredede ejendom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce