Annonce
Billund

Lang vej til bedre misbrugsbehandling: - Vi er nødt til at lave den rigtige løsning

Stephanie Storbank (V), formand for unge- og kulturudvalget, erkender, at vejen til en bedre rusmiddelbehandling kan synes lang. Hun mener dog, at det er vigtigt, at kommunen får det rigtige tilbud. Arkivfoto: André Thorup
Billund Kommune kan gøre det bedre med rusmiddelbehandling på en række områder, men først skal politikere klædes på til at finde den helt rigtige model. Brugere og fagpersonale skal også høres.

Billund Komme: Selvom tallene taler et tydeligt sprog om, at for mange drikker for meget, og at flere derfor kan have brug for hjælp, har politikerne i Billund Kommune ikke her og nu travlt med at sørge for flere penge til rusmiddelområdet.

En vurdering lyder på, at 700 borgere i Billund Kommune drikker så meget, at de reelt burde være i behandling for alkoholmisbrug. Det er langt flere, end der ville være ressourcer til at håndtere i Rusmiddelteamet, som allerede nu har overbelægning.

- Kommer de alle 700 og banker på, må vi gøre noget her og nu, men vi skal passe på ikke at gå i panik. Vi er nødt til at lave den rigtige løsning, for vi vil gerne sikre, at det er en ensartet tilgang, vi har, så det ikke er sådan lidt tilfældigt, hvilket tilbud man får, afhængigt af hvilke medarbejdere i kommunen, man møder, siger Stephanie Storbank (V), formand for unge- og kulturudvalget

Annonce

Højrisikogrænsen i forhold til alkohol

Højrisikogrænsen for alkohol er 14 genstande om ugen for kvinder og 21 for mænd.

I Danmark drikker knap hver 10. mand og hver 14. kvinde mere.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Budget 2021

Inden der bliver besluttet noget på rusmiddelområdet, skal politikerne gøres klogere. Det sker blandt andet ved en studietur til Randers og Ikast-Brande kommuner samt ved et seminar med forskere. Dernæst skal både brugere og medarbejdere høres, inden politikere i foråret kan træffe beslutning om en ny måde at organisere området på.

Stephanie Storbank afviser ikke, at der skal flere penge til området og forventer derfor, at en beslutning først træffes i forbindelse med forhandlingerne om budget 2021.

Billund Kommunes egen kortlægning af rusmiddelområdet viser blandt andet, at kommunen kan gøre det bedre i forhold til forebyggelse, og at man mangler et tilbud til børn i alkoholfamilier.

Billund er midti

Et for stort alkoholforbrug er ikke et problem, der er afgrænset til Billund Kommune. Det er en landstendens, og Billund Kommune er slet ikke blandt de værste. Ifølge den seneste national sundhedsprofil ligger Billund Kommune cirka midti.

- Masser af mennesker drikker ovre det, vi kalder "højrisikogrænsen", mens de stadig passer job, uddannelse og tager sig af deres børn. Der, hvor vi som kommune skal reagere, er der, hvor det bliver problematisk i forhold til arbejde, uddannelse og børnene, siger sundhedschef Lene Bruun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyverialarm skræmte indbrudstyv væk

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];