Annonce
Billund

Lang vej til vaccination: Nærmeste center bliver Vejle og Esbjerg

For borgere i Billund Kommune bliver det nødvendigt med en tur på landevejene, når de skal vaccineres for covid-19. Region Syddanmark vil åbne syv vaccinationscentre, og hvor de nærmeste kommer til at ligge i Vejle og Esbjerg. Foto: Patrick T. Fallon / AFP
Når der inden længe skal vaccineres mod covid-19, bliver det nødvendigt med en tur på landevejene. Borgere fra Grindsted skal køre mere end 40 kilometer hver vej for at komme til det nærmeste vaccinationscenter i enten Vejle eller Esbjerg.

Billund Kommune: Der bliver langt at køre for borgerne i Billund Kommune, når det i den nærmeste fremtid bliver muligt at blive vaccineret mod covid-19.

Region Syddanmark vil placere syv vaccinationscentre rundt om i regionen, og for borgere i Billund Kommune bliver det nødvendigt at køre til enten Esbjerg, Vejle eller Kolding for at blive vaccineret. For mennesker med adresse i Grindsted giver det en køretur på mere end 40 kilometer hver vej.

En dybere logik

Billund Kommune har to medlemmer af regionsrådet, og de er begge medlemmer af sundhedsudvalget. De har dog ikke været inde over placeringerne af vaccinationscentrene.

- Jeg forstår det heller ikke rigtigt, men det er en administrativ beslutning og ikke noget, der er behandlet politisk, siger Preben Jensen (V).

Ifølge kollegaen Kristian Nørgaard Nielsen (V), der er næstformand i sundhedsudvalget, er der en dybere logik bag, at antallet af vaccinationscentre er relativt begrænset.

Her skal testcentrene ligge

  • Odense – Athenevænget 2-4, 5250 Odense S.
  • Svendborg – Ryttervej 63, 5700 Svendborg.
  • Esbjerg – Randersvej 42, 6700 Esbjerg.
  • Sønderborg – Ellegårdvej 16, 6400 Sønderborg.
  • Aabenraa (Rødekro) – Skånevej 5, 6230 Rødekro.
  • Kolding – Adressen for vaccinationscenteret i Kolding er endnu ikke endelig på plads.
  • Vejle – Adressen for vaccinationscenteret i Vejle er endnu ikke endelig på plads.

- Når det handler om ældre og andre, der ikke er så mobile, gør vi alt for at lægge tingene så decentralt som muligt. Men vi har at gøre med et helt nyt område og en vaccine, som er hammerdyr og derfor ikke må gå til spilde. Derfor har man valgt de steder, som man har, siger han.

Annonce

Langt fra Grindsted til Vejle

Det er i første omgang borgere på plejecentre samt personale på plejecentrene og udvalgte medarbejdere i sundhedsvæsnet, der bliver tilbudt en vaccination. Det vil muligvis kunne foregå på de enkelte plejecentre, men når den næste gruppe – borgere over 85 i eget hjem og udvalgte borgere over 65 år – bliver tilbudt vaccination, vil det være nødvendigt at transportere sig til et vaccinationscenter i en af de større byer.

Politisk er der fokus på vaccinationscentrenes placering, og hvis det er muligt, vil der blive arbejdet for, at der med tiden kan placeres flere centre decentralt.

- Vi er i hvert fald nogle, der vil gøre opmærksom på, at der er langt fra Grindsted til Kolding, Esbjerg eller Vejle, og at det derfor måske kunne være en god idé at placere et vaccinationssted herude hos os, siger Preben Jensen.

Hans kollega håber ligeledes, at der med tiden kan blive mulighed for at blive vaccineret, uden at det er nødvendigt at sidde halve og hele timer bag rattet.

- Testcentrene startede også med større steder, og efter de havde fået nogle erfaringer, blev der åbnet testcentre mange steder i regionen. Derfor håber jeg også, at der med tiden kan komme vaccinationscentre flere steder, eksempelvis i Grindsted. Men det er en ny verden, og vi skal lige kunne kravle, før vi kan løbe, siger Kristian Nørgaard Nielsen.


Vi er i hvert fald nogle, der vil gøre opmærksom på, at der er langt fra Grindsted til Kolding, Esbjerg eller Vejle, og at det derfor måske kunne være en god idé at placere et vaccinationssted herude hos os.

Preben Jensen (V), medlem, regionsrådet
Annonce
Billund For abonnenter

Brugere af Mødestedet er utilfredse: Vi blev lovet et hus, men nu tager kommunen det meste

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Billund

Stjal bil i tomgang: Fuld fange på udgang kørte galt kort efter

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Annonce