Annonce
Aabenraa

Lang ventetid i klagenævn spænder ben for nye byggegrunde

Området ved Gamle Flensborgvej grænser op til skov på tre sider. Det er en af grundene til, at Danmarks Naturfredningsforening har klaget over den lokalplan, der gør det muligt at udstykke området til 17 byggegrunde. Illustration: Aabenraa Kommune.
Viggo Brodersen vil gerne udstykke marken bag sin ejendom på Gamle Tøndervej til parcelhusgrunde. Kommunen er med på ideen, men sagen er strandet i Planklagenævnet.

AABENRAA: I værste fald kan det tage 31 måneder for Planklagenævnet at behandle en sag fra Aabenraa Kommune, hvor Danmarks Naturfredningsforening har klaget over en ny udstykning ved Gamle Tøndervej.

- Det er jo fuldstændig grotesk, at det skal tage så lang til, lyder meldingen fra formanden for kommunens vækstudvalg, Philip Tietje (V).

Viggo Brodersen, der ejer området ved Gamle Tøndervej, er også temmelig fortørnet over ventetiden.

Han har selv betalt for at få udarbejdet en lokalplan for området, og planen er, at hans ejendom og den tilhørende mark, hvor der er plads til 17 parcelhusgrunde, skal sælges samlet til en projektudvikler, der vil stå for byggemodningen.

Men de planer er foreløbig sat i bero, fordi Danmarks Naturfredningsforening har klaget over, at kommunen ikke har udarbejdet en miljøvurdering.

Annonce

Under seks måneder

På hjemmesiden for Nævnenes Hus, hvor Planklagenævnet hører ind under, kan man læse, at ambitionen er at få ventetiden ned under seks måneder.

Samtidig gøres opmærksom på, at ventetiden også afhænger af, hvor kompleks sagen er, og omfanget af de undersøgelser, der skal foretages.

En større pukkel

Denne klage skal behandles i Planklagenævnet, hvor der i øjeblikket ligger en større pukkel af klagesager og venter.

- Klagen har ganske vist ikke opsættende virkning, men der er jo ingen, der vil investere i projektet, så længe det ikke er afklaret, hvordan klagen falder ud. Man sætter folk i en virkelig dårlig situation på den her måde, siger Philip Tietje.

Han er gået videre til partifællen, folketingsmedlem Eva Kjer Hansen, for at få hende til at gøre noget ved sagen. Og han håber, at de øvrige medlemmer af vækstudvalget også vil henvende sig til deres partifæller på tinge for at få forkortet ventetiderne i Planklagenævnet.

I foråret besluttede partierne bag finansloven ellers at afsætte flere penge til Nævnenes Hus i Viborg, hvor Planklagenævnet hører til blandt mange andre nævn.

Men det har ikke haft den store virkning for klagesagen fra Aabenraa.

Viggo Brodersen har fået besked på, at nævnet først behandler sagen i marts 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Sydjylland For abonnenter

Signe og Sebastiam efterlyser bedre job- og uddannelsesmuligheder: Ellers flygter unge fra regionen

Annonce