Annonce
Sydjylland

Lange køer, trafikkaos og pendulfart: Fanøfærgen havde en af de bedste dage nogensinde

Ved midnat mellem søndag og mandag åbnede grænsen til Danmark efter tre måneders coronalukning. Det blev startskuddet til et reelt stormløb mod Fanø, der i løbet af det næste døgn tog imod omkring 2000 biler og autocampere. Den tyske invasion af ferieøen skabte i perioder trafikalt kaos på havnen i Esbjerg, men dagen endte som en af de allerstørste i Fanøfærgens historie.

ESBJERG: I tre måneder har tyskerne på grund af coronakrisen tålmodigt ventet på at invadere sommerhus-Danmark, som de ellers har for vane på denne tid af året.

Men mandag åbnede grænserne ved midnat så endelig igen, og her blev det tydeligt, at vores naboer mod syd ikke havde tænkt sig at lade turen mod nord vente på sig.

I løbet af mandagen udviklede det sig til et reelt stormløb mod Fanø. Omkring 2000 enheder, det vil sige motorcykler, biler, autocampere, lastbiler og så videre, var i løbet af dagen med Fanøfærgen, og dermed kan dagen betegnes som en af de bedste i rutens historie.

Annonce

- Det har været en meget god dag. Det er meget tæt på at være rekord, og det er uden tvivl en af de mest travle dage, vi nogensinde har haft. Allerede fra start var der tryk på, men jeg synes, at vi har løst opgaven godt - det store tryk taget i betragtning, siger Jesper Maack, der er kommunikationschef for Molslinjen, der sidder på ruten.

Kaos

Fanø er en af de mest populære feriedestinationer for tyskerne, og derfor var det måske heller ikke så overraskende, at de første tyskere var på plads ved Fanøfærgens leje i Esbjerg allerede kort efter midnat, hvor grænserne åbnede.

Fanøfærgen begyndte, helt ekstraordinært, allerede sejladsen klokken 02.00 og sejlede fra starten i pendulfart for at mindske kket på kajen i Esbjerg.

I lange perioder i løbet af mandagen var ventetiden på færgen over to timer. Men allerede klokken 14.30 havde man fået ryddet op i det værste turistpres, og man kunne atter vende tilbage til sejlplanen. Foto: Mark Michael Hede

Allerede klokken seks bredte køen sig til den anden side af Valsemøllen, og i løbet af formiddagen fortsatte køen med at vokse. I perioder sneg køen sig mere end en halv kilometer væk fra indgangen til færgelejet, og det var med til at skabe næsten kaotiske tilstande i vejnettet nær havnen.

Annonce

Kunne have været vildere

Molslinjen forventede på forhånd, at dagen ville udvikle sig som en af de mest travle nogensinde. Og faktisk kunne dagen havde udviklet sig endnu vildere, fortæller færgeselskabets kommunikationschef.

Det gælder om at få så mange biler med som muligt, når Fanøfærgen skal pakkes til den korte sejltur til ferieparadiset. Foto: Mark Michael Hede

- Vi har indtryk af, at der er mange danskere, der har holdt sig fra at tage med færgen netop i dag. Det skyldes nok den omtale, som dagen har fået. Hvis det ikke havde været tilfældet, så havde vi haft en endnu mere travl dag, men faktisk har vi stort set kun haft tyskere med færgen, siger Jesper Maack, der fortæller, at personalet ved færgen stort set kun er blevet mødt af positive kunder.

- Selv om ventetiden har været lang og hård, både ved grænsen og her ved færgen, så har vores ansatte kun mødt venlige og ferieglade tyskere. Det gør det hele lidt lettere, siger han.

Cirka klokken 08.30 strakte køen sig et godt stykke hen ad Adgangsvejen, der leder hen mod vejen til Fanøfærgen. Et par timer senere passerede køen i en periode Vandtårnet, der ligger knap en halv kilometer væk. Foto: Ken Mathiesen
Annonce

Pendulfart viste sig effektivt

Fanøfærgen sejlede fra starten klokken 02.00 og 12 timer frem i pendulfart. Omkring klokken 14.30 gik man så over til den normale sejlplan, da presset på billetlugerne efterhånden var begyndt at tynde ud.

Og det vækker glæde hos Molslinjen, at man umiddelbart havde valgt den rigtige strategi til at tage imod de mange gæster.

- Når så mange mennesker vil med færgen på en gang, giver det altid nogle udfordringer. Men vi har haft en god strategi, og dagen er forløbet rigtig fint, siger kommunikationschef ved Molslinjen, Jesper Maack.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Søvnforstyrrede, grådlabile speciallærere ringer til Nanna: Lærerkredse taler igen og igen med nedkørte lærere, der bliver slået af elever

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Varde For abonnenter

Alba blev født to dage efter Nadia mistede sin mor

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Navne For abonnenter

Et livstykke og en utrættelig ildsjæl er død: Gerda svigtede ikke nogen - eller noget

Annonce