Annonce
Regionalt

Langt de fleste kommuner er over kritisk coronagrænse: Nu topper Tønder den negative smitteliste

435 nye smittetilfælde er bekræftet fra søndag til mandag. I Syd- og Sønderjylland er Tønder, Vejen og Sønderborg hårdest ramt. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Myndighedernes kritiske coronagrænse er 30 smittede per 100.000 borgere. Den grænse overskrider syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner. Mandag er Tønder den kommune, hvor smittetrykket er højest.
Annonce

Covid-19: Der er en ny kedelig coronatopscorer i Syd- og Sønderjylland. Titlen har Tønder Kommune nu overtaget, og udover en stigning i antallet af smittetilfælde i Tønder, skyldes det også, at smitten er faldet i både Esbjerg og Varde, som har været hårdt ramt på det seneste.

I alt har der været 22 bekræftede coronatilfælde i Tønder de seneste syv dage, hvilket giver et smittetryk på 59 tilfælde per 100.000 borgere. Myndighedernes kritiske grænse er på 30.

Selvom smitten som skrevet er faldet i Esbjerg og Varde, ligger de to kommuner fortsat også over grænsen på 30 tilfælde på henholdsvis 38 og 36 bekræftede coronatilfælde per 100.000 borgere.

Smittetal mandag den 28. september

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er søndagens tal)

Varde: 18 (24)

Esbjerg: 44 (53)

Fanø: 0 (0)

Billund: 7 (7)

Vejen: 22 (24)

Kolding: 45 (48)

Haderslev: 6 (7)

Tønder: 22 (20)

Aabenraa: 22 (21)

Sønderborg: 37 (35)

Kilde: Statens Serum Institut

Udover i Tønder er smitten også steget i de tre andre sønderjyske kommuner, og også Aabenraa og Sønderborg er over den kritiske grænse. I Haderslev er smitten stadig relativt lav, og smittetrykket ligger på 11 smittede per 100.000 borgere.

Sammen med Haderslev er Fanø og Billund kommuner de eneste steder, som ikke er over den kritiske grænse. På Fanø har der ikke været nogen smittede de seneste syv dage, mens Billund kun lige er under den kritiske grænse.

Det betyder dermed også, at Kolding og Vejen kommuner er over 30-grænsen. Faktisk er Vejen Kommune det sted i landsdelen med næstflest smittetilfælde med 52 per 100.000 borgere.


I alt har der været 22 bekræftede coronatilfælde i Tønder de seneste syv dage, hvilket giver et smittetryk på 59 tilfælde per 100.000 borgere. Myndighedernes kritiske grænse er på 30.


På landsplan viser mandagens opdatering fra Statens Serum Institut, at der siden søndag er konstateret 435 nye coronatilfælde. Der er 15 flere indlagte på de danske hospitaler, end der var søndag, hvorfor der nu i alt er 110 indlagte. Ingen personer med covid-19 er døde fra søndag til mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce