Annonce
Billund

Langt til anbefalingerne: Topnomering i Billund vil koste 24 millioner kroner

Til budgetforhandlingerne til efteråret skal der drøftes normeringsniveau i dagtilbud. Arkivfoto: Andreas Bjerre

Børneudvalget har regnet på flere scenarier i forhold til at opnormere personale i vuggestuer og børnehaver. Endnu flere beregninger skal i spil.

Billund Kommune: 24 millioner kroner årligt.

Så meget ekstra skal der til, hvis Billund Kommune skal have en normering i vuggestuer og børnehaver, der svarer til BUPL's anbefalinger.

Det viser en udregning, som stammer fra kommunen selv. Udregningen er bestilt af børneudvalget, som har ønsket at se, hvor meget det vil koste at hæve normeringen til forskellige niveauer.

BUPL's anbefalede minimumsnormering er seks børn per voksen i en børnehave. Ifølge Vive - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd er der 8,2 børn per personale i en børnehave i Billund Kommune.

Hvis der skal være seks børn per voksen i børnehave og tre børn per voksen i vuggestue, kræver det en merudgift på 24 millioner. Den skrabede model på otte børn per voksen i børnehave og fire børn per voksen i vuggestue vil være en merudgift på 5,5 millioner kroner.

- Vi ligger længst fra de anbefalede normeringer fra BUPL og normeringerne i øvrigt i vores område, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S), formand for børneudvalget, som har bedt forvaltningen om yderligere beregninger i forhold til opnormeringer - for at finde noget midt imellem.

Børneudvalget ønsker således en beregning på, hvad det vil koste med fire børn per voksen i vuggestue og syv børn per voksen i børnehave. Forslaget skal videresendes til budgetforhandlinger, hvor det samlede byråd skal tage stilling til normeringerne.

Annonce

Det vil højere normeringer koste

Billund Kommune har fået foretaget udregninger, der viser, hvad det vil koste ekstra årligt at hæve normeringerne i henholdsvis vuggestuer og børnehaver.Normeringen er i dag 4,7 børn per voksen i vuggestue og 8,2 børn per voksen i børnhaver.

4 & 8 børn per voksen: 5,5 mio. kr.

3,75 & 7,5 børn per voksen: 9,3 mio. kr.

3,5 & 7 børn per voksen: 13,7 mio. kr.

3 & 6 børn per voksen: 24 mio. kr.

Forældre kan betale mere

Prisen for kommunen kan dog blive mindre, hvis politikerne hæver forældrenes egenbetaling, der i øjeblikket er på 23 procent. Loven giver kommunen mulighed for at hæve den til 25 procent.

- Man valgte at sætte prisen ned for et par år siden, men jeg tror, mange forældre er bevidste om, at pris og kvalitet hænger sammen, og jeg tror, folk gerne vil betale mere for bedre kvalitet, påpeger udvalgsformanden, der ikke mener, at en højere pris vil påvirke de økonomisk trængte familier - da de stadig vil kunne søge om en økonomisk friplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce