Annonce
Kolding

Langtidsholdbar håndbolddag: Vamdrup Skole Vest erstatter dansk og matematik med straffekast og mål

Fredag skal 340 piger og drenge fra Vamdrup Skole Vest spille håndbold i Arena Syd. Dagen, der blev holdt første gang i 1968, er stadig en af de helt store festdage på skolen. Privatfoto
Marianne Munch var en af de idrætslærere, der tilbage i 1968 søsatte en langtidsholdbar håndbolddag for de ældste elever på Vester Vamdrup Skole. Fredag gives bolden op for 51. gang.
Annonce

Vamdrup: Fredag rykker 340 piger og drenge fra Vamdrup Skole Vest skoledagen til idrætscentret Arena Syd for at holde en festdag i håndboldens tegn. Marianne Munch var en af de idrætslærere fra Vester Vamdrup Skole, der for mere end 50 år siden tog initiativ til dagen, der blev holdt første gang i 1968. Hun har selv spillet håndbold i Vamdrup IF, siden hun var omkring otte år.

- Vamdrup er en rigtigt håndboldby, og jeg tror, at alle idrætslærere på skolen spillede håndbold dengang. Da Vamdrup fik en hal, så var det oplagt at lave en håndbolddag. Man har i alle årene haft lov til at klæde sig ud, men det skulle være på en måde, så udklædningen ikke generede spillet. Og det har været sjovt, fortæller Marianne Munch.

Da initiativet blev søsat, var det kun de ældste elever, der kom på banen.

- Der var en stor ære forbundet med at vinde kampen mod lærerne.

Marianne Munch, der i dag er 71 år, stoppede med at spille håndbold som 63-årig, og hun gik på pension i 2014.

Håndbolddagen er til gengæld fortsat, og fredag er det alle elever fra Vamdrup Skole Vest, der skal på banen.

- Det er ret enestående, det vi har bygget op her i Vamdrup. Jeg har i hvert fald ikke hørt om andre steder i Kolding Kommune, hvor man har sådan en tradition, siger Nicolai Madsen i en pressemeddelelse fra Vamdrup IF Håndbold. Han er lærer på Vamdrup Skole Vest og bestyrelsesmedlem i håndboldforeningen.

Der vil være vindere og tabere, men alle har det sjovt, på håndbolddagen.

Per Rudbæk, skoleleder

Annonce

Win-win situation

Skoleleder Per Rudbæk er meget positiv over for håndbolddagen i Vamdrup.

- Når noget har eksisteret i mere end 50 år, så er der tale om en tradition. Traditioner er med til at udgøre en skoles og et lokalsamfunds DNA. Håndbolddagen er en af de helt store festdage på skolen. 340 elever bevæger sig og konkurrerer med hinanden. Der vil være vindere og tabere, men alle har det sjovt, siger Per Rudbæk i pressemeddelelsen.

Han fortsætter:

- Derudover har det frugtbare samarbejde mellem skolen og Vamdrup IF Håndbold højnet kvaliteten i afviklingen af dagen. Der er jo også den mulighed, at nogle af vores elever får smag for håndbold gennem håndbolddagen og får lyst til at gå til sporten i fritiden. Er det ikke det, man kalder en win-win situation, siger Per Rudbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce