Annonce
Sport

Lars Ellers Capitals vinder trods fravær af målsluger

Aaron Doster/Ritzau Scanpix
Washington Capitals hentede sin fjerde sejr på stribe, selv om holdet stillede op uden Alex Ovechkin.

Washington Capitals måtte undvære sin russiske målsluger og anfører, Alex Ovechkin, i mandagens NHL-kamp mod Montreal Canadiens. Alligevel hentede holdet sin fjerde sejr i træk. Blandt andet på en assist af danskeren Lars Eller.

Capitals vandt 4-2. Sejrsmålet blev sat ind af svenskeren Nicklas Bäckström med 23 sekunder tilbage af den ordinære spilletid.

Lars Eller stod for den målgivende aflevering, da Travis Boyd bragte Capitals foran 2-1 i anden periode.

Alex Ovechkin, der har scoret 692 mål i sin over 15 år lange karriere i verdens bedste ishockeyliga, afsonede en karantæne på én spilledag. De seneste tre kampe har han scoret otte mål. Blandt andet to hattrick.

Frederik Andersen havde 34 redninger på 36 skud, da Toronto Maple Leafs på udebane besejrede Nashville Predators 5-2.

Mikkel Bødker og Ottawa Senators tabte til New Jersey Devils på straffeslag efter 3-3 i den ordinære kamp. Danskeren var kun på isen i godt syv minutter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce