Annonce
Vejen

Lars svømmer Danmark rundt: Er nu nået til København

Lars Simonsen og mor-Ilse jubler over ankomsten til København. Privatfoto.
Tirsdag den 25. juni nåede ekstremsvømmer Lars Simonsen fra Vejen frem til Helgoland Badeanstalt på Amager Strandpark.

Vejen: I juni sidste år begyndte Lars Simonsen en svømmetur rundt om Danmark. For en måned siden krydsede han Kattegat, rundede Nordsjælland og er nu to tredjedele gennem ekspeditionen.

- Ligesom Skagen var en milepæl for mig og turen rundt om Kronborg var en stor oplevelse, så er ankomsten til København noget af det, jeg har glædet mig til hele vejen, siger Lars Simonsen i en pressemeddelelse.

Når Lars Simonsen rammer København, bliver han den første nogensinde, der har svømmet hele vejen fra den danske/tyske grænse, gennem Vesterhavet og til København. Målet er at svømme hele Danmark Rundt.

Annonce

Forældre med på turen

Med på turen er Lars Simonsens forældre. Mor-Ilse vandrer samme rute langs stranden, mens Lars’ far sørger for transport og logistik. Sammen bruger de turen til at sætte fokus på Julemærke Fonden og Depressionsforeningen.

Især mor-Ilse ved, hvor godt naturen og havet er for depressionsramte:

- Jeg har selv været indlagt flere gange, men gåturen langs den danske kyst har helbredt mig, fortæller Ilse Simonsen.

Da familiens ekspedition rundt om Danmark begyndte sidste år, kunne Lars Simonsen knap nok svømme. Netop derfor var svømmeprojekt rundt om hele landet dragende, forklarer han:

- Jeg synes jo bare det var en fantastisk idé – som et rigtig eventyr.

Tidligere har Lars Simonsen sammen med sin kone og børn rejst flere måneder gennem Sydamerika, brugt halvandet år i kajak fra København til Istanbul og padlet 2000 kilometer gennem Canadas og Alaskas vildmark i kano.

Når Lars Simonsen runder Amager Strandpark, mangler han "kun" 400 kilometer for at nå frem til Flensborg Fjord og dermed blive den første person, der svømmer hele vejen rundt om Danmark.

Når Lars Simonsen ikke svømmer rundt om Danmark, holder han foredrag om familiens eventyr:

- Jeg vil gerne inspirere til et liv, hvor man tør sige ja, siger han.

Familien blogger på www.livetergodtfølgos.dk og Facebook – Life is good follow us

Annonce
Forsiden netop nu
Billund

BUSK-gudstjeneste i Grindsted Kirke

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce