Annonce
Billund

Lars Hansen er løsgænger: - Jeg ved godt, at jeg fylder i lokalet

Lars Hansen blev onsdag aften smidt ud af Venstre. Han bliver ny løsgænger i byrådet. Arkivfoto: Martin Ravn
Lars Hansen er fra nu af løsgænger i Billund Byråd. Han ville dog gerne være blevet i Venstre og overvejer at anke beslutningen om at smide ham ud af partiet

Grindsted: Lars Hansen er efter seks år som byrådsmedlem fortid i Venstre, i hvert fald hvis det står til bestyrelsen i kommuneforeningen, der onsdag aften ekskluderede ham. Han har dog mulighed for at anke den afgørelse.

Lars Hansen mødte sammen med en god ven som bisidder op hos tandlæge Peter Fjordgaard, hvor Venstres møder ofte foregår. Han lagde i sin forsvarstale ikke skjul på, at han gerne ville blive i Venstre. Bestyrelsen ville det dog anderledes, fik han at vide ved et telefonopkald, da han havde forladt mødet.

- Ivar nævnte tre punkter, da han ringede: Håndtryksafstemningen, læserbrevet med Ole Marcussen og min til tider lidt hårde tone i gruppelokalet. Jeg er blevet lovet en uddybende forklaring på det, fortæller Lars Hansen.

I pressemeddelelsen fra Venstre angives "gentagne tillidsbrud gennem årene som byrådsmedlem for Venstre" som begrundelse for ekskluderingen. Det undrer Lars Hansen sig over.

- Tre gange har jeg offentligt været uenig med flertallet. Det var håndtrykssagen, Stenderup Skole-sagen, og så da jeg i 2015 fremkom med et ønske om en hal til Vestre Skole. Tre gange. Vi har åbenbart en forskellig definition af "gentagne", men det venter jeg på at få uddybet, siger Lars Hansen.

Annonce
Jeg ved godt, at jeg kan være meget bastant - både i min kommunikation og i min kropsattitude, men det er jo sådan, jeg er som menneske.

Lars Hansen, løsgænger i Billund Byråd

Den hårde tone

Lars Hansen indrømmer med hensyn til punktet "den lidt hårde tone i gruppelokalet", at han godt kan fylde.

- Jeg fylder meget i gruppelokalet. Jeg ved godt, at jeg kan være meget bastant - både i min kommunikation og i min kropsattitude, men det er jo sådan, jeg er som menneske. Men lige så hurtigt, som jeg har harceleret over et eller andet, lige så hurtigt er jeg nede igen. Søren Lerby sagde engang, at fodbold ikke er for de stumme. Jeg siger, at det er politik heller ikke. Hvis folk bare er tavse og ikke siger noget, så er det jo svært at vide, hvor de er henne, siger han.

- Fortryder du noget af det, du har sagt?

- Nej, jeg fortryder ikke noget, for jeg har altid handlet ud fra min overbevisning, og det bliver jeg ved med. Jeg stemmer der, hvor jeg kan have mig hjerte med - som jeg altid har gjort.

Løsgænger

Lars Hansen bliver nu løsgænger i Billund Byråd og sad for sidste gange på sin vante plads ved byrådsmødet i tirsdags. Næste gang, byrådet er samlet, sidder han på en ny plads.

Han har mulighed for at anke, men ved endnu ikke, om han vil benytte sig af den mulighed.

- Nu skal det her lige lande i maven, siger han.

Vælger Lars Hansen at anke, er det Venstres medlemmer, som på en generalforsamling tager stilling. Den næste generalforsamling er i marts 2020, så i praksis er Lars Hansen uden for døren.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce