Annonce
Billund

Lars Hansen går ikke selv: - Jeg er Venstre-mand, indtil Venstre beslutter noget andet

Lars Hansen forlader ikke Venstre frivilligt, siger han. Arkivfoto: Martin Ravn
Lars Hansen er meget overrasket over Venstres hovedbestyrelses opfordring til ham om at gå. Hvis Venstre smider ham ud, bliver han løsgænger, fortæller han.

Grindsted: Lars Hansen har ikke tænkt sig at forlade Venstre frivilligt.

Sådan lyder det fra Grindsted-politikeren selv.

- Den opfordring tager jeg ikke imod. Jeg melder mig ikke ud. Hvis bestyrelsen så vil følge opfordringen op med at ekskludere mig, så må den gøre det. Jeg er liberalt tænkende, jeg er Venstre-mand, og jeg har det godt med Venstres politik. Så er der selvfølgelig engang imellem nogle ting, man ikke er enige om, men så jeg har jo en grundlovssikret ret som politiker til at stemme efter min egen overbevisning. Nu må vi se. Det er ude af mine hænder. Jeg passer min politik, og jeg er Venstre-mand, indtil Venstre beslutter noget andet. Jeg har ikke et problem med Venstre, men Venstres bestyrelse har åbenbart et problem med mig, siger Lars Hansen.

Annonce

Lars Hansen: Ikke højt til loftet

Lars Hansen fortæller, at han blev meget overrasket over at få opkaldet fra bestyrelsen torsdag aften, hvor de gjorde det klart, at han ikke længere var ønsket i partiet.

Forklaringen fra Venstres kommuneforening om, at det skyldes, at han ikke havde orienteret gruppen om sit ståsted i sagen om grundlovsceremonierne, giver Lars Hansen ikke meget for.

- Jeg havde clearet min holdning af med gruppeformanden, inden vi gik til økonomiudvalgsmøde, hvor jeg havde sagt, hvad jeg ville stemme. Det var der forståelse for, respekt for og accept af. Så stemte jeg imod på ØK, og den fastholdte jeg så i byrådet, hvor jeg heller ikke hørte noget. Torsdag fik jeg så et opkald med en opfordring til at melde mig ud, og hvis jeg ikke ville det, ville de ekskludere mig. Det synes jeg var barsk at få i telefonen, fortæller Lars Hansen.

Bestyrelsesformanden forklaring med, at det kommer oven på en række småepisoder gennem årene, forstår hovedpersonen heller ikke.

- Den er anden gang, jeg stemmer imod. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg stemte imod sammenlægningen af Stenderup Skole og Søndre Skole til Lynghedeskolen. De er de to gange, jeg har stået alene, når vi er gået ud af grupperummet. Hvad vi har diskuteret internt i lukket grupperum og været enig i og ikke enig i, bliver der. Så jeg ved helt ærligt ikke, hvad formanden hentyder. til Vores nu afgående statsminister sagde engang, at der i Venstre var højt til loftet og langt til døren. Men det kan da godt, være, at vi nogle steder kører med et lidt nedsunket loft og en lidt lav dørkarm, siger Lars Hansen.

Bliver løsgænger

Sagen bliver afgjort på onsdag, hvor kommuneforeningen er samlet til endnu et ekstraordinært møde for at ekskludere Lars Hansen.

Flere partier har allerede sagt, at Lars Hansen er velkommen hos dem. Lars Hansen selv vil dog ikke forholde sig til noget.

- Det kan jeg forholde mig til efter onsdag, hvor det bliver besluttet, om jeg er i Venstre eller ej. Men ryger jeg ud, er jeg løsgænger, og det er det. Der er stadig mange ting i Venstres politik, som jeg bakker op om. Jeg skifter ikke politisk holdning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce