Annonce
Billund

Efter eksklusion fra Venstre: Lars Hansen skifter til Konservative

Lars Hansen har meldt sig ind i Det Konservative Folkeparti, som dermed fordobler antallet af mandater i byrådet. Arkivfoto
Byrådet i Billund Kommune har ikke længere nogen løsgænger, efter Lars Hansen har meldt sig ind hos Det Konservative Folkeparti.

Billund Kommune: Det Konservative Folkeparti har fået fordoblet størrelsen på sin byrådsgruppe i Billund Kommune. Det sker efter, at Lars Hansen har meldt sig ind i partiet og er blevet en del af den konservative gruppe.

- Jeg glæder mig til at samarbejde med og repræsentere Det Konservative Folkeparti i byrådet. Det bliver dejligt at have en politisk bagland, som sætter samarbejde og respekt i højsædet, siger Lars Hansen, der sidste år blev ekskluderet fra Venstre efter i flere tilfælde at have udfordret partilinjen, ifølge en pressemeddelelse.

I den mellemliggende periode har han været løsgænger, men han ser frem til igen at være en del af en gruppe.

- To er bedre end en. Derfor bliver det dejligt at kunne have en sparringspartner i det daglige politiske arbejde i byrådet, siger Lars Hansen.

Annonce

Rart at være to

Allan Munk Nielsen har i indeværende periode været eneste konservative medlem af byrådet. Nu får han igen en makker, og det er noget, han ser frem til.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver dejligt at være to om at dele arbejdet mellem sig, for der er rigtig meget at læse op på, når man kun er en enmandsgruppe, siger Allan Munk Nielsen, der udmærket kender sin nye partifælle.

Ekskluderet fra Venstre

  • Lars Hansen blev i 2019 ekskluderet fra Venstre, da han i flere tilfælde havde udfordret partilinjen.
  • Den berømte dråbe, der fik bægeret til at flyde over, var, da Lars Hansen stemte imod Venstre-linjen i en sag om påtvungent håndtryk ved grundlovsceremonier.
  • Også i andre tilfælde har Lars Hansen været uenig med Venstre. Blandt andet stemte han imod flertallet, da Stenderup Skole i 2016 blev lagt sammen med Søndre Skole.

- Jeg kender Lars gennem byrådsarbejdet, hvor vi begge blev valgt ind i 2014. I første periode sad vi sammen i børne- og kulturudvalget og havde der et rigtig godt samarbejde. Siden Lars blev løsgænger, har vi arbejdet sammen i først ”6-mands banden” og siden ”4-mands banden” og har brugt hinanden som sparringspartnere, siger Allan Munk Nielsen med henvisning til at være en del af mindretalsgruppen, som ikke er en del af byrådets konstitueringsaftale.

Selvom de to ikke tidligere har repræsenteret samme parti, er gruppeformanden fuld af lovord om sin nye partifælle.

- Jeg kender Lars som en politiker, der møder velforberedt frem, har sine meningers mod og at en aftale er en aftale. Det bliver rigtig godt, siger Allan Munk Nielsen.

Det Konservative Folkeparti har allerede valgt spidskandidat til næste års kommunalvalg. Det bliver igen Allan Munk Nielsen, som står øverst på Liste C.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

35.000 besøgende lagde vejen forbi Deep Forest Art Land i årets første tre måneder: - Tidligere var det antallet af besøgende på et godt år

Annonce