Annonce
Billund

Lars Hansens fremtid bliver afgjort tidligere end forventet

Lars Hansen (th.) her i selskab med byrådskollega Ratch (S). Arkivfoto: Rene Lind Gammelmark
Oprindeligt var det på Venstres generalforsamling i marts 2020, at Lars Hansens fremtid i partiet skulle afgøres. Nu bliver det dog allerede i september, da Venstre har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling.

Grindsted: Lars Hansens fremtidige rolle i Billund Byråd bliver afgjort tidligere end forventet.

Grindsted-politikeren er lige nu løsgænger, efter at bestyrelsen i Venstres kommuneforening har smidt ham ud af partiet. Den beslutning har Lars Hansen dog anket, så det er Venstres medlemmer, der skal beslutte, om han kan fortsætte i partiet.

Efter et bestyrelsesmøde i august har Venstre besluttet at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling allerede onsdag den 4. september.

- Det er for at få sagen afsluttet, siger Ivar Nørlund, formand for Venstre i Billund Kommune.

Annonce

Ekstraordinær generalforsamling

Bestyrelsen i Venstre har besluttet at indkalde til ekstraordinær generalforsamling onsdag den 4. september klokken 19.

Eneste punkt på dagsordenen er Lars Hansens anke af eksklusionen af ham.

Man skal ifølge Venstres vedtægter have været medlem i mindst syv dage for at få stemmeret på generalforsamlingen.

Måske ny bestyrelse

Formanden tror, at der er høj sandsynlig for, at der er folk fra bestyrelsen, som vil trække sig, hvis bestyrelsens ekskludering af Lars Hansen bliver underkendt af generalforsamlingen.

Da partiet samtidig skal godkende opstillingsformen forud for næste kommunalvalg på generalforsamlingen i foråret 2020, vil bestyrelsen have Lars Hansen-sagen afgjort inden da, så en eventuel ny bestyrelse senest er på plads efter generalforsamlingen i foråret.

- Vi er nødt til at tage forbehold for alle risici. Den bestyrelse skal have arbejdsro frem mod næste valg, siger Ivar Nørlund.

Vil du trække dig, hvis bestyrelsen underkendes?

- Kan jeg sidde som formand, hvis jeg bliver underkendt? Det ved jeg ikke. Det kan jeg sikkert godt, men hvor godt ville det fungere? Det er hvis og hvis. Man er i hvert fald nødt til at tage op til revidering, hvis en bestyrelse bliver underkendt. Man kan ikke bare køre videre, som intet var hændt, siger Ivar Nørlund.

Lars Hansen fint tilfreds

Lars Hansen selv mener også, at det er fint at få afgjort sagen hurtigst muligt.

- Det er en træls sag at have hængende for alle parter, siger Lars Hansen.

Skal du så ud og hamstre nye Venstre-medlemmer forud for generalforsamlingen?

- Nej, de mennesker, der skal afgøre det, er de mennesker, der er i Venstre. Hvis der er nogen, som melder sig ind for at støtte mig, er det noget, folk selv skal afgøre. Jeg skal ikke ud og agitere for, at man skal melde sig ind, siger Lars Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce